Kyrklig humor i Lördax

Jag blev idag uppringd av en dam från Radio Vega. Hon ville värva mig till magasinprogrammet Lördax inkommande lördag. Hon fick sin vilja igenom.
Nu på lördag 23.9.06 c:a kl. 10.30 hörs jag i Radio Vega, där jag diskuterar kyrklig humor - och väl kommer med lite exempel.
Som min hustru konstaterade, är det förstås en omväxling från att diskutera homosexualitet, kvinnopräster och biskopsval.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kyrklig HUMOR? Den har inte jag stött på. Jag är säker på att du kan vara humoristisk i kyrkan, men vem ska du diskutera saken med? Kanske man borde lyssna...

Marika sa...

Är du säker på att hon inte sa kyrkligt humör?

Liten hjälp på traven (naturligtvis passar den för din blogg)...

Tolv män hade läst till präst, och sista provet var att bevisa att dom skulle klara att leva i celibat, inte falla för "frestelser".

Alla tolv fick därför ställa sig på en rad och klä av sig nakna
och en lite bjällra knöts fast på ....lemmen.... på var och en.

Så kom en underskön, lättklädd och mycket sexig kvinna in och dansade utmanande framför var och en. Den första mannen reagerade inte. Hon dansade vidare till näste man, samma sak,
ingen reaktion. Så fortsatte det med alla män.

Men när dansösen kom till siste man, kunde han inte hålla sig och det började ringa i bjällran som var fastknuten så att han tappade den.
Han gick fram och böjde sig för att plocka upp bjällran.....

Då började plötsligt dom andra 11 bjällrorna att ringa....!

Anonym sa...

Sjukaste personen i bibeln? Hesekiel, förstås! Hes i ett sekel! Hmmm....

Kalle af sa...

Anne:
Det var väl nog bara med redaktören. Lyssna gärna! - Och kyrklig humor har jag försökt odla här på bloggen emellanåt ... Se registret.

Marika:
Jag hade hört den. Men du har rätt - den passar bra just på denna blogg!

Anonymus:
Och otåligaste kortspelaren? Jesaja - Ge, sa jag!
Din vits är anonym... Ge ditt namn, eller jag raderar den, enligt mina regler.

Anonym sa...

Min favorit: En kvinna kan inte komma på sin väninnas bröllop, sänder ett billigt telegram i stället:1Joh.4:18. Telegrafisten noterar av någon anledning inte "strecket" framför "Joh", så brudparet söker upp Joh.4:18 i sin Bibel i stället. Hur blev det månne sen?

Anonym sa...

Titta vad jag hittade på Vegas webbplats! " Kaplan Karl af Hällström berättar roliga historier från förslamlingslivet."
Förslamling låter ju jätteroligt ;)

Kalle af sa...

:-)

Det finns gott om felstavningar som man råkar ut för emellanåt. Försmalning, Jeusu och Jeuus Kritsu är några som jag har producerat själv (men i allmänhet upptäckt i tid).