Behaglig röst ett viktigt biskopskriterium?

En kommentator här på bloggen undrade vilken av biskopskandidaterna som har den behagligaste rösten och den bästa retoriken. Hon vill nämligen inte somna i kyrkan när biskopen medverkar. Vilket förstås är förståeligt. Värst skulle det förstås vara om biskopen själv skulle somna...
Hur som helst finns det en möjlighet att jämföra både röst och retorik genom att gå till Dagens lösning, där man hittar intervjuer med både Björkstrand och Perret.

4 kommentarer:

Marika sa...

Du är ju underbar. Vilken service!

Kalle af sa...

We aim to please.

Anonym sa...

Det sägs ju, att man läser främst kroppsspråket.. allra minst lyssnar man.. Jag som inte har varken hört eller sett de två biskopskandidaterna.. undrar ju då, vad säger deras kroppsspråk. Är det DET väljarna tar fasta på. Vad kan man lära av det??

Marika sa...

Resultatet i röst och retorik testet:
(skala 1-5)
Röst:
Björkstrand 2
Perret 3
Jag är lite besviken på att Björkstrand inte har en en mysig farfarsröst trots åldern. Perret däremot skulle få högre poäng om han inte lät så nasal.

Retorik:
Björksrand 1
Perret 2
Båda två låter som ett vältuggat tuggummi. Om man bortser från innehållet så får Björkstrand knappt godkännt medan Perret premieras för att åtminstone försöka föra fram sina åsikter på ett genomtänkt sätt.

Utseende:
Björkstrand 4
Perret 1
Jag vet, jag är hård men rättvis.

Slutresultat:
Björkstrand 7
Perret 6
Jag är ledsen över att behöva meddela att biskopsbytet inte direkt kommer att leda till att biskopens predikning under julbönen i Borgå Domkyrka kommer att bli något mindre sömnpiller än vad den har varit de senaste åren.