Åke Greens predikan

Jag har tänkt kommentera pastor Åke Greens berömda predikan bara jag hinner. I väntan på det kan ni läsa Walentines kommentarer.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åke Greens predikan är samma gamla antihomosexuella rappakalja som dyker upp gång efter annan, främst i religiösa kretsar. What's new? Nu är jag ingen teolog, inte ens troende, men är inte herr Greens predikan ganska undermålig? Full av stav- och språkfel är den också. Ger ett minst sagt slafsigt intryck. Arkiveras i skräpkorgen.

Kalle af sa...

Greens predikan visar tydliga tecken på att vara utskriven från en bandupptagning. Detta förklarar en del av "slafset".

Också Mein Kampf är språkligt tvivelaktig, men fick ändå en enorm effekt. Utan att göra någon vidare jämförelse mellan Hitler och Green, är alltså ett dåligt språk ingen orsak att utan en andra blick lägga en motbjudande text i skräpkorgen.

Som teolog är det min plikt att följa med också sådana teologiska funderingar. Den plikten gäller dock inte dig.

Germunds Blog sa...

Det går rykten om att gamle Åke triggades till sin usla predikan av en ledande person i Livets Ord samt att underlaget kommer därifrån.

Germunds Blog sa...

Beträffande den utskrivna versionen, gjorde Åke den själv och distribuerade den till några tidningar innan han gjorde sitt livs skogstokigaste framträdande.

Anonym sa...

Germund, inte var hans predikan usel och skogstokig. Nej den var bra, om du vill får du visa Bibliskt vart den var dålig. Du kan aldrig hitta det. Så vem var skogstokig? ;-)



Kalle, hitler och green i samma veva. Har du gått på homohetsen mot han och dom påhittade kopplingarna mellan mördaren och pastorn?



Frank, "Åke Greens predikan är samma gamla antihomosexuella rappakalja som dyker upp gång efter annan, främst i religiösa kretsar."

Rappakalja är det givetvis inte, men givetvis kommer det fram i kristna kretsar, det är Bibliskt att predika om synder. Det kan väl inte vara en nyhet för dig?

Kalle af sa...

Bengt, jag skrev: "Också Mein Kampf är språkligt tvivelaktig, men fick ändå en enorm effekt. Utan att göra någon vidare jämförelse mellan Hitler och Green, är alltså ett dåligt språk ingen orsak att utan en andra blick lägga en motbjudande text i skräpkorgen."

Jag har inte jämfört Hitler och Green, utan Mein Kampf och Greens predikan. Något drastiskt, medger jag, men jämförelsen är giltig - på det sätt som jag gör den.

Anonym sa...

Kalle, ja men det kändes lite olustigt att så gott som var man än läser om green så är hitler med i något sammanhang.