Domprostvalet: Och så var de bara tre ... nej, fyra i alla fall!

Enligt en notis i Uusimaa går khde Lars Junell (Lovisa) i pension vid årsskiftet. Han hoppar därmed också av jobbet som t.f. kontraktsprost i domprosteriet.
Vad jag förstår innebär detta även att han inte längre står till förfogande i domprostvalet. Hur det tekniskt går till för honom att dra sig ur det, vet jag inte exakt, men nog vore det absurt om en pensionär skulle väljas till ett av toppjobben i stiftet.
Men vänta nu .... var har jag hört det där förr ... ?
Uppdatering: Ovanstående hann jag redan skriva, innan jag läste nyheten på Internytt:
Lovisa svenska församlings kyrkoherde Lars Junell går i pension vid årsskiftet. Trots det är Junell fortfarande med i domprostvalet. Junell säger att han efter 37 år i tjänst gärna vill hålla en andningspaus innan han eventuellt blir domprost i Borgå svenska domkyrkoförsamling. Junell är nu 63 år gammal och pensionstiden för präster är 68 år.
Jahaja.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hörde just i lokalradion att Junell nog står kvar i valet till domprost. Han ser det som en paus (efter 37 år), för att sen förbereda sig för provpredikning och sen sitta i fyra år... Ingen åldersdiskriminering, men jag skulle nog hellre välja att gå i pension i stället för att satsa på ett nyt jobb. Jobbar på mitt 31-a år, har drygt 7 kvar och lovar helt och dyrt: söker inget nytt jobb sen! Men jag är inte präst....