Attack!

Jag har under de senaste dagarna fått möta en hel del motstånd från personer som anklagar mig för ett och annat. Det är förstås Hbt-bibeln som utlöste anfallen. Thomas Illman, som har varit aktuell idag, har också kommenterat, men han har inte varit ful i mun, trots att han var sitt eget provokativa jag. Tack för det, Thomas!
Här är några citat från kommentarer som jag tyckte närmade sig det fula:

"Bengt" skriver:

  • Att man kan missa att det står att man inte ska ha sexuella aktiviteter med sitt egna kön är helt enkelt blindhet.
  • "Väktarna här äro allasammans blinda, de hava intet förstånd; de äro allasammans stumma hundar, som icke kunna skälla; de ligga och drömma och vilja gärna slumra. Men de hundarna äro ock glupska och kunna ej bliva mätta. Ja, sådana människor äro herdar, dessa som intet kunna förstå! De vilja allasammans vandra sin egen väg; var och en söker sin egen vinning, alla, så många de äro." (Jes 56:10-11)

"Magnus" kommenterar:

  • [... du är] en Kristi tjänare som en dag skall göra räkenskap för din ämbetsförvaltning.
  • Hur motiverar Du din moral? Finns det rätt och fel enligt ditt synsätt?
  • Tag en stund och betänk Jesajaorden: "De skall se med sina ögon och ändå inte [se] och höra med sina öron och ändå inte förstå och omvända sig och få förlåtelse."
  • Konklusion: Studera Skriften Ämbetsbroder!!
  • Jag hoppas det är av okunskap du inte ser [o]klarheten i dina resonemang.
  • Jag fick intrycket av din brist på trohet till Lagen och Jesu undervisning samt hans respekt mot Lagen att du därmed var laglös!!!!

"T. Svensson" hävde ur sig:

  • Den här bloggen och de här inläggen var bland det galnaste och mest konstiga jag läst.

Enligt dessa herrar är jag alltså blind, oförståndig, okunnig, galen, konstig, glupsk, laglös och söker min egen vinning. Min moral sätts också i tvivelsmål, och jag får ett förtäckt hot om den eviga elden. Dessutom bör jag studera Skriften - att jag redan nu gör det dagligen är tydligen irrelevant.

Inte har de helt fel, förstås. Jag är en syndare, som inte vet hela sanningen och inte känner hela Guds väsen. Gud är nämligen större än jag. Jag måste ta ansvar för det jag undervisar, det är också korrekt.
Må Gud hjälpa mig - från vissa av hans efterföljare tycks jag bara ha skällor och hot att hämta.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Äsch Kalle, strunt du i surpupporna och kryp till sängs istället, du ska ju predika imorgon bitti då när vi andra får sova..

Kalle af sa...

Tack för uppmuntran!

Anonym sa...

Du visar att innehållet är viktigare än formen, kärleken oförgänglig, där tro och hopp inte mera. Du ser till människan i hennes hela skapade jag! Du ser Dig själv (barmhärtig) i andra. Du tar ansvaret för medmänsklig kärlek på allvar. Du ser Kristus med de utstötta och bildar gemenskap! Du ser nåden, som är oändligt större än domen och som gavs oss. Glädjen tillhör oss alla syndare lika!

Anonym sa...

Sköt om Dej, Kalle och kör på som du brukar! Du har en sund inställning!

Anonym sa...

"Blind, oförståndig, okunnig, glupsk, laglös och söker min egen vinning. Min moral sätts också i tvivelsmål, och jag får ett förtäckt hot om den eviga elden" -- Jag ser, Kalle, fram emot din S/M-bibel ...

Kalle af sa...

:-D Borde jag skriva en sån, menar du?

Anonym sa...

Nja, du verkar se något existentiellt värde i att få uppmärksamhet av det där slaget. Tänkte att nån empati med slående och slagna kanske skulle inspirera till lite ny exeges.

Kalle af sa...

Så är det ju - jag debatterar och bloggar för att jag är en teologiskt existentiell masokist. Nu är jag avslöjad... :-)

Anonym sa...

För att inte säga att du är en "teoblog".

Jag tycker väl att det sorgligaste fenomenet med bloggandet är att det är så "homoblogt", dvs. väldigt lite saklig debatt - och snarare mest medhåll och ryggdunk och då också med väldigt lite sakligt och motiverat understöd, utan snarare sånt där yess out of my guts.

Kalle af sa...

"Teoblog"! Den gillade jag! :-D

Nog får jag ibland också sakligt kritiska kommentarer...

Anonym sa...

Sist och slutligen är det i vårt samhälle rätt så få ämnen som provocerar så starka och ofta aggressiva reaktioner ur folk som religion, homosexualitet och kvinnors ställning gör. Man möter så starkt motstånd på dessa områden att man ibland blir riktigt överrumplad av hur personliga och elaka angreppen kan vara.
Jag tycker att det är oerhört viktigt och fantastiskt att personer som du trots detta orkar fortsätta kämpa och (så att säga) sticka ut nacken och arbeta för en ljusare framtid. Ett stort tack till dig för det!

Anonym sa...

Jag skrev "Att man kan missa att det står att man inte ska ha sexuella aktiviteter med sitt egna kön är helt enkelt blindhet."


Förlåt om du tog illa upp av det Kalle!

Jag vet inte hur jag ska säga det, det står klart och tydligt.
Kanske jag skulle skrivit, "hoppat över", "struntat i", istället.