Ny tur i långdansen kring domprostvalet

Så har det då hänt, det som de flesta hoppades inte skulle hända. Det blir en ny tur i långdansen kring domprostvalet, rapporterar Borgåbladet och Kyrkpressen (s.6).
En av kandidaterna, Bror Träskbacka, har överklagat Helsingfors förvaltningsdomstols beslut till Högsta förvaltningsdomstolen. Han motiverar det med att beslutet har tillkommit i oriktig ordning och att förvaltningsdomstolen har överskridit sina befogenheter. Må så vara.
Det att han kallar beslutet åsiktsdiskriminerande och jämför med domarnas kön (de råkade alla vara kvinnor) visar förstås var broder Bror står. För den som följde med hur han agerade under sina fyra år i kyrkomötet är det ingen överraskning.
Hittills har hela tvisten spelat Träskbacka i händerna. Hade han hållit tyst skulle han t.o.m. ha kunnat vinna valet. Till all lycka har han nu (överraskande) avslöjat sina kort, och församlingsborna behöver inte ta ställning i blindo.
Fast den potentiella situationen med Perret som biskop och Träskbacka som domprost skulle onekligen ha varit intressant (om än mardrömslik).

Inga kommentarer: