Nytt försök om familjerådgivningen

Av någon orsak tog Hufvudstadsbladet inte in den insändare om familjerådgivningen som jag publicerade på bloggen 17.6.09, efter att ha sänt den till Hbl. Kanske den ansågs alltför Borgå-centrerad, fast jag nog tycker att den var rätt allmängiltig. Sifferexemplet var förstås från Borgå, men själva principen gäller nog också annanstans.
En annan möjlighet är att Hbl inte gillade att jag publicerade den på bloggen. De har en princip om att deras insändare inte får vara publicerade tidigare i andra dagstidningar - men min blogg är ju ingen dagstidning, förstås.
Vare därmed hur som helst; jag skickade idag in den till Borgåbladet. Få se hur de gör.
Uppdatering: Insändaren publicerades i Borgåbladet 29.7.09.

11 kommentarer:

Jan-Erik Andelin sa...

Hbl är lite kritiskt till att publicera sånt som publicera(t)s också annanstans.

Kalle af sa...

Jag vet det, men jag trodde att det endast gällde tidningar. Tydligen har jag misstagit mig.

Minnamaija Mattila-Savikko sa...

jaa pitääpä käydä blogissa lukemassa...kun kerran kaupunki ostaa Teiltä 130.000 eurolla palveluita vuodessa. Eikä tarvitse kilpailluttaa, kun kirkko ei ole yksityinen palvelun tarjoaja (jaa-jaa näitä porsaanreikiä).Ethän pahastu--politiikkaa

Kalle af sa...

Ai sitäkö tämä olikin? Kaupunki ei voi tehdä yhteistyötä toisten kanssa ilman että se kutsutaan ostopalveluiksi ja pitää kilpailuttaa? Vanhasta iskulauseestaan "Koti, uskonto, isänmaa" ei kokoomuksella ole jäljellä kuin raha.
Ethän pahastu - politiikkaa tämäkin.

Minnamaija Mattila-Savikko sa...

Hyvä valtuustokollega Karl,
perheasiainneuvottelukeskus on tehnyt hyvää työtä väkivaltakysymyksissä. Porvoon kaupunkiin on kuitenkin perustettu viime vuonna kaupungin oma perheneuvola joka ottaa vastaan perheitä ja vanhempia. Lisäksi kaupungissamme on yksityisiä palveluntarjoajia. Toivon, että Kokoomuksen tekemä palvelusetelialoite vastaa jatkossa myös sinun esille nostamiin kysymyksiin. Näin parisuhdeterapiaa ja perheterapiaa voidaan tarjota kunkin tarpeen mukaisesti.

Kalle af sa...

Hyvä kollega,
Toimivien elinten alasajo uusien luomisen toivossa on tyhmyyttä. Rahaa säästyy parhaiten kun lakkautetaan kaikki eikä luoda uutta. Siinä vain ihmiset jäävät jalkoihin.
En ihan jaksa uskoa, noin yleisellä tasolla, siihen että palveluseteleillä syntyisi sekä laatua että säästöä, mutta tietenkään en voi ottaa kantaa aloitteeseenne ennen kuin olen sen nähnyt.

Tia sa...

Kalle, jag håller helt med dej. Dessutom vill jag framhäva det att då familjerådgivningscentralen har redan ett "namn" om sig att vara pålitlig, neutral och människovarm är det svårt att lita på en "ny institution". Då man har problem och ska söka hjälp är det viktigt att bli rätt emottagen. Är det sedan ett "privat" ställe som din kollega förespråkar, så är risken överhängande att den som har råd kan "köpa sig rättvisa" medan den svagare parten i familjen får stå med hundhuvudet.. Exempel finns från grannkommunen, som inte längre köper privata tjänster från Borgå.

Minnamaija Mattila-Savikko sa...

En toki pahastu.. Hienoa, että asioista puhutaan avoimesti. Minä kannatan ihmisten oikeutta valinnavapauteen enkä sitä, että jotkut isot organisaatiot määräävät mistä ihmisen tarvitsee apua vastaanottaa.Kuule kyllä ne teidän palkat ihan meidän yksityisyrittäjien palkat voittaa monin kertaisesti. Kannatan vaihtoehtoja ja valinnanvapautta. Minulle koti merkitsee hyvin paljon. Usko on henkilökohtainen valinta ja varallisuuteni puolesta minun pitäisi kuulua aivan vasemmalle heikkotuloisten kastiin. Kokoomuslaiset arvot nyt sattuvat silti puhuttelemaan minua enemmän kuin muiden...

Kalle af sa...

Minnamaija, voin kyllä kunnioittaa sinun arvojasi ja ideoitasi, vaikken lupaakaan olla niistä samaa mieltä.

Sitä vain en ymmärrä, mitä minun palkallani on tekemistä perheneuvonnan kanssa. Ei minun palkkani nouse eikä laske riipuen siitä saako seurakuntayhtymä enemmän tai vähemmän tuloja tai menoja. Menojen hallitsemiseksi on ihan toisia funktioita. Yksityisellä puolella on tietenkin toisin, joten siihen ei voi suoraan verrata.

Minnamaija Mattila-Savikko sa...

Kilpailutilanne ei ole aito. Tosiasiallisesti siis yksityinen sektori ja seurakunta tarjoavat lähes samoja palveluita, mutta kpnki ostaa vain teiltä ko.palveluita. Sanoit ettei kokkareita kiinnosta kuin raha. Siksi todensin sinulle ns. varallisuustilannetta tilannetta joka on yhteydessä asiakasmääriin tietenkin.Asiakkailla pitää olla valinnan vapautta ja vaihtoehtoja. Nykyisellään tilanne ei ole mielestäni" terve".

valtuustokollega sa...

Minnamaija, luulin, että tässä vaiheessa olisi jo kaikille kh:n jäsenille selvä, että perheasiainneuvottelukeskus ja perheneuvola ovat kaksi ihan eri asiaa, joten niistä tuskin kannattaa puhua samassa lauseessa ikään kuin toiminta olisi jotenkin päällekäistä. Perheasiainnevottelukeskusta puoltaa myös se, että sen toiminta on ylikunnallista ja myös seurakunta osallistuu sen rahoittamiseen ihan kohtuullisella summalla. Tällainen toimintamalli on ainakin takavuosina ollut ihan tavoitteena.