Laestadianismen

I februari skrev jag ett inlägg med rubriken Laestadianismen - pro eller contra? Där publicerade jag utdrag ur en kolumn i Vbl, där Mikael Sjövall kritiserade laestadianismen. Jag bad om kommentarer, och det kom några. Nu har en ung laestadiansk kvinna, Idamari, också kommit med intressanta kommentarer.
Läs och kommentera! Jag vill inte "hacka ner" på någon, utan är helt enkelt ute efter att få reda på vad läsarna anser om denna rörelse.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! De laestadianer jag har träffat är underbara människor, som jag gärna är allra bästa vän med. Jag respekterar också de predikanter som jag haft på besök och som hållit helt goda predikningar. Jag gläds också över den starka trosförankringen i en trygg luthersk tro och att gästpredikanterna från LFF hållit en mycket positiv och uppbygglig linje i sina predikningar, trots att det finns kraftigt divergerande åsikter i en del frågor. Jag uppskattar också Sions Missionstidning och LFF:s arbete i Ingermanland.
Naturligtvis finns det olika sorters folk bland alla människor oberoende av vilken etikett vi ger dem. De jag personligen har haft att göra hör till Laestadianernas Fridsföreningars Förbund och jag har inte sett några som helst problem att samarbeta med dem. Däremot finns det andra riktningar inom laestadianismen som är mera problematiska.