Nyhet: Hyvinge-fallet blir polissak

En kvinnlig präst avstod 4.3.07 från att kräva sin rätt att medverka i högmässan i Hyvinge kyrka, då en kvinnoprästmotståndare skulle predika. Jag bloggade om saken i förra veckan: 5.3, 6.3, 8.3 och 10.3.
Nu meddelar Internytt att saken har blivit polisanmäld. Polisen utreder nu om det handlade om diskriminering på grund av kön.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det du, Kalle, nu rubricerar som "Nyhet" hade vi också den här gången redan läst genom den normala nyhetsförmedlingen! Är
en Kp-sidans privata bloggare verkligen tänkta som något slag av kompletterande nyhetsredaktion??

Kalle af sa...

Nåmen SO!
Varför retar du dig på det här? Detta inlägg var menat som en uppföljning till förra veckans rabalder.

Och kan du faktiskt tala för alla läsare med ditt "vi"?

Anonym sa...

Kalle, här är mitt försök till svar: Jag har bara inte förstått varför du har tagit till dig uppgiften att vara "nyhetsförmedlare" - åtminstone jag hade läst din senaste "nyhet" redan tidigare, bl.a. i TV-textnyheterna! Lämna gärna bort "Nyhet", så stämmer det bättre! Jag i min tur kan gott använda något annat än "vi" i eventuella nya kommentarer, det förändrar ingenting i sak!

Kalle af sa...

"Nyhet" har jag kallat sådana inlägg som förmedlar kalla fakta (eller vill göra det) till skillnad från mer djuplodande funderingar, krönikor, skämt och vad det nu annat finns på min blogg.

De nyheter som jag förmedlar är oftast sådana som intresserar mig, men som inte annars har förekommit i vårt land eller våra kretsar. Denna är alltså ett undantag, men jag förklarade redan varför jag tog den med.

Och att bloggare sysslar med nyhetsförmedling är inte ovanligt. Det harmar en del representanter för äldre media, men det får väl lov att göra det då.

Men om det retar dig att läsa en "gammalhet" så kan jag lämna bort ordet i fortsättningen.

Anonym sa...

Jovisst följer vi som är professionella nyhetsförmedlare på äldre media (mitt är 146 år gammalt) med bloggar. Vid tsunamin i Indiska oceanen 2004 var bloggarna för första gången en både mångsidigare och snabbare nyhetskälla än de traditionella nyhetsmedierna och -byråerna.