Sodom-debatten fortsätter

Jag hade en insändare om Sodom i Hbl 7.3.07, och jag fick svar 12.3. Idag (19.3) kom det ett svar till.
Fjalar Suni (som förresten var Joakims barnläkare när vi bodde i Helsingfors) hävdar att mina "bortförklaringar" inte håller. Han försöker sig på att sexualisera Sodom, och drar sedan en parallell både till Gibea eller Giva (Dom 19) och till vårt samhälle. "Och så har vi förblindade präster som försöker anpassa Bibeln till tidsandan!"
Jag förstår inte varför man skulle behöva söka andra synder än dem som förekommer i texten. De är tillräckligt allvarliga - främlingsfientlighet, girighet, våldsamhet... Kanske de kommer alltför nära en heterosexuell man? Är det lättare att racka ner på sådant som man själv inte i första hand riskerar att göra? Detta alltså inte riktat direkt mot Suni, utan bara som en allmän fundering.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jesus, punkt slut. Vaför tror folk dendä jädra samlingen i Nicea va på någo sätt en gudagåva? Vafö har vi "Paulinism" iställe för äkta kristendom? Jesus sa aldri ett ont ord om homosexualitet... om dom hävdar annat vill ja se nån grund till d. Skulle tro Jesus sku ha saft nå om han sku ha brytt sej så jävla mycke om vem folk blir kära i. Ja hittar massor som stöder en tolerant, icke dömande syn på saken. Den e int så svår att se bara man nångång läst lite Jesus.

Anonym sa...

Och här är ett västsvenskt perspektiv på den alltid så brännande frågan om homosexualitet och kristen tro: http://godjord.wordpress.com/2007/03/18/guds-rikes-universalism/

Anonym sa...

Skulle vara intressant att höra Kalle svara Ponu angående den nicenska trosbekännelsen, och huruvida Paulus och Jesus allmänt taget representerar samma religion eller inte.