Yhteys-liikkeen kuulumisia

Yhteys-liikkeen puheenjohtaja, rovasti Liisa Tuovinen, lähetti s-kirjeen liikkeen jäsenille. Seuraavassa otteita siitä.
Hyvät ystävät,

[...] Piispainkokouksen parisuhdelakityöryhmän käynnistämä prosessi alkaa selvästi tuntua. Uudessa Tiessä käytiin koko kesän vahvaa keskustelua, enimmäkseen tietysti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vastaan. Kotimaassa ja monessa seurakuntayhtymän lehdessä on myös teema noussut esiin. Seuratkaa näitä puheenvuoroja ja vastatkaa tai etsikää joku, joka jaksaa vastata. Nämä, jotka vetoavat Raamattuun sellaisena kuin he sen ymmärtävät ja hakevat todisteita 'parantuneiden homoseksuaalien' eli biseksuaalien tarinoista eivät muuta mieltään. Heidän kirjoituksistaan ahdistuneet suuret ryhmät kaipaavat kuitenkin argumentteja oman sydämensä puolustajaksi. Tästä syystä kirjoittaminen on tärkeätä.
- Vähintään yhtä tärkeätä jos ei vielä tärkeämpää on olla kuulolla ja tunnolla omassa ympäristössänne ja nähdä, kuulla ja vastata! Tätä tulemme yhä enemmän tarvitsemaan tulevana vuonna. Keskustelu tulee voimistumaan, se on osa piipainkokouksen projektin suunnitelmaa.

Olette ehkä myös tietoisia siitä miten rajua vastakkainasettelua ortodoksisen kirkon piirissä on ollut. Ryhmä ihmisiä on vaatinut, ettei ainakaan ortodoksinen pappi saa antaa nimeään Yhteyden listoille. Näinhän nimittäin tapahtui heti jo Yhteyden alussa. Ryhmä ortodokseja otti rohkeasti kantaa samoin kuin suuri ryhmä Porvoon hiippakunnan ihmisiä. 'Porvoossahan' kuohunta on myös ollut vahvaa.
Iloinen uutinen ja tehtävä, joka tulee antamaan paljon työtä tulevana vuonna liittyyy 'Eurooppa forumiin' eli 'European Forum of Lesbian and Gay Christian Groups'. Olemme olleet mukana kutsumassa tätä foorumia Suomeen, sen perinteisenä kokoontumisaikana joka on helatorstaista seuraavaan viikonloppuun eli 20.5.-24.5.2009. Tämän kokouksen suunnittelussa ja toteutuksessa tarvitsemme paljon vapaaehtoisia.

Kutsumme teitä Yhteyden syyskokoukseen, joka pidetään Helsingissä, [...] piispainkokouksen parisuhdeseminaarin aattoiltana, tiistaina, 27.11. 2007 [...]
Kokouksen tärkeä painopiste on siinä, että haluamme kuulla siitä, mikä tuntuma meillä itsekullakin on kirkkojen kenttään, omaan ympäristöömme ja mitä toimintastrategioita tuleva vuosi vaatii. Virallisemman kutsun ja vähäiset liitteet saatte vielä myöhemmin.

Sitten vielä kaksi asiaa:
- Yhteys tarvitsee ensi vuodeksi sihteerin. Hanna-Leenan on saatava keskittyä opintojensa päättämiseen. Kuka teistä voisi olla välttämätön sihteerimme ?!
- Tarvitsemme myös ehdottomasti varoja. Jokainen euro on hyvin tervetullut. Älkää halveksiko pienten lahjojen arvoa. Tili on Ålandsbanken 660100-3120458.

Sydämellisesti
Liisa Tuovinen
Syyskokouksen tarkan paikan ja ajankohdan sensuroin tästä, jotta turhilta mahdollisilta mielenosoituksilta vältyttäisiin. Tieto tulee varmaan vähitellen julkisuuteen, ja minulta kysymällä saanee vastauksen, mutta en ota julkistamisvastuuta itselleni.
Mainittu Uusi Tie -lehti on Kansanlähetyksen äänenkannattaja. Kotimaa on puolestaan yleiskirkollinen.
Kirjeessä olevat linkit ovat minun käsialaani.

Inga kommentarer: