Germund länkar

Germund Andersson, som bloggar på Germunds Blog, kommer med ett par varma hänvisningar till mina bloggar. Och det är ju trevligt.
I inlägget Har Gud humor? (17.10.07) skriver han
Karin Långström Vinge och den finske språkekvilibristen Karl af Hällström (skriver flytande på minst fem språk), är två präster med enormt stor betydelse för den moderna kristendomen. De når tillsammans flera hundra religionsintresserade människor varje dag med sina kloka budskap.
I inlägget Homosexuella och religionerna (1.11.07) länkar han till Hbt-bibeln med orden
Den unge finske prästen Karl af Hällström har gjort en förträfflig sammanställning av de texter i Bibeln som svartrockarna och deras anhängare använder för att döma sina medmänniskor som syndare.
Naturligtvis skorrar hans användning av ordet "finsk" med hänvisning till mig som är finländsk och finlandssvensk, men rikssvenskarna har ju alltid svårt med det där. Man får ta det som det är meningen, och meningen är varm.
Och att jag inte är "finsk" märks också av att jag själv skriver detta inlägg - trots den starka tendens till falsk ödmjukhet som råder i vårt land.
Så väldigt ung är jag väl ändå inte längre ... men förstås nästan ett kvartssekel yngre än Germund, och det är väl det som räknas - ur hans synvinkel!
Tack, Germund, för länkarna! Jag känner mig lite ödmjuk och generad - men det är ändå en trevlig känsla!
Uppdatering: Nu har Germund korrigerat min etnicitet i inläggen. Misstag sker, och det är inte så farligt, bara man kan rätta till dem. Tack!

2 kommentarer:

Germunds Blog sa...

Förlåt mig Kalle, jag skäms som en hund och gör en pudel.

Jag har aldrig tänk på distinktionen förrän jag under veckan hörde på Vetenskapsradion Språket, att det förhåller sig som du skriver.

Det är alltså bara några dagar sedan jag lärde mig detta och har redan glömt det, men nu sitter det i ryggmärgen och i bloggen.

Kalle af sa...

För all del!

Alla gör vi misstag. Dum är endast den som inte lär sig av dem.

Och du är inte dum. Tack för korrigeringarna i inläggen!