Klädskåpet

Det var en gång en dam som ville köpa ett klädskåp. Hon gick till en möbelaffär, som sålde några lådor med spånskivor och metallskrot åt henne - såsom möbelaffärer nuförtiden ofta gör. Men damen var händig och lyckades faktiskt följa de kryptiska instruktionerna, och efter en liten tid stod hennes skåp på sin plats i sorummet. Medan hon stod och beundrade sina händers verk, darrade skåpet plötsligt till, upplöstes i sina beståndsdelar och föll ihop med ett brak.
Damen suckade och satte ihop skåpet på nytt. När det var gjort hände samma sak igen: skåpet brakade samman.
Damen var förundrad och mindre glad, så hon ringde till möbelaffären för att klaga. Där var man lika förbluffad, för något sådant hade man inte hört om tidigare. Med just den skåpmodellen, alltså.
Efter att ha försäkrat sig om att damen hade följt instruktionerna så som de var menade, inte som de var skrivna, skrapade affären sig i sitt obefintliga huvud och skickade en karl för att se efter på ort och ställe var problemet låg.
Karlen satte ihop skåpet enligt alla konstens regler, men ändå darrade det strax till och kollapsade. Han var lika förundrad som damen hade varit. Efter att ha funderat och diskuterat saken, insåg de att vibrationerna från tågen som åkte förbi utanför antagligen påverkade händelserna. De satte ihop skåpet igen, och för att på riktigt nära håll se vad som hände med skåpet när tåget gick förbi, steg karlen in i skåpet så att han bokstavligen kunde syna det i sömmarna.
Just då kom damens man hem. Han steg in i sovrummet, fick syn på skåpet, berömde damen för hennes händighet, öppnade dörren och fann till sin förvåning en främmande karl där. Han frågade, inte helt oskäligt: "Vad gör ni i min hustrus skåp?!"
Karlen från möbelaffären svarade, lite försiktigt: "Ja ... ni kommer inte att tro mig, men ... jag väntar faktiskt på tåget!"

1 kommentar:

Anonym sa...

Den var bra!!