Nyhetsanka - denna gång

Aftonbladet har publicerat en artikel med rubriken ”Lyssna på Nirvana – bli gay” där de hänvisar till den ”kristna sekten” Love God’s Way som på sin hemsida varnar för att vissa artisters musik gör en homosexuell om man lyssnar till den. Det finns en lång lista - och man tror inte att det är sant!
Vilket är lika bra, eftersom det de facto inte är sant. Love God’s Way är en satir. Mannen bakom det hela, och som spelar ”Donnie Davies” heter Joel Oglesby och är skådespelare från Dallas. Staden, inte TV-serien. Så rapporterar t.ex. Pam’s House Blend. Hon publicerar en videosnutt där ”Davies” lägger ut texten. Han hänvisar bl.a. till respons som han har fått om att Jesus älskar alla. Hans replik är fin (som satir betraktat): ”Yes, Jesus loves you. But God hates you.”
Skrattet fastnar tyvärr i halsen, för det sorgliga är att det kunde ha varit sant…

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tog det inte på allvar. Men det finns garanterat religösa människor som tar till sej det här och tar det på allvar.
Religion har ställt till med värre saker.

Kommissarie Akut sa...

Haha! Ja, där ser man.

Anonym sa...

så gott som alla mina favorit bänd och artister fanns på listan...

Anonym sa...

Det verkar finnas ett stort intresse av att göra fiktiva fundamentalistiska hemsidor, säkert för att det ju existerar så många riktiga sådana i verkligheten. Jag upptäckte "Svensk-finska församlingen i Sundsvall" idag och kunde inte riktigt tro det var sant. Det var det inte heller.
http://www.megaone.com/sffs/index2.htm

Anonym sa...

Satirsajter är legio på internet. Underbara "The Church of the Flying Spaghetti Monster" http://www.venganza.org/ driver med USA:s kreationister, som propagerar för en pseudovetenskaplig teori som kallas för "Intelligent Design".

Anonym sa...

Kiitos varoituksesta. Pitänee alkaa pitää silmällä aviomiestä, ettei hän vain pääse vahingossa kuuntelemaan väärää musiikkia - harmi, jos pitää ryhtyä "eheyttämään" miestä vielä hänen iässään ;)