Viikon anekdootti: Seksikeskustelu piispan kanssa

1990-luvun alkupuolella tapasin vastavalmistuneen opiskelutoverin. Hän oli työskennellyt lentoemäntänä ja opiskellut työn ohessa. Nyt hän oli anonut pappisvihkimystä Kuopion hiippakunnasta.
Pappisvihkimystä edeltää aina keskusteluja piispan ja tuomiokapitulin muiden jäsenten kanssa. Niinpä tuore maisteri puhui erään asessorin kanssa, joka hänen työhistoriaansa viitaten kysyi: "Oletko seksuaalisesti antelias?" Maisteri ei tiennyt minne katsoa jä vielä vähemmän mitä ajatella. Hän päätti kuitenkin että jatkaisi vihkimyskoulutusta, mutta että mikäli piispakin kysyisi samaa, homma jäisi siihen.
Tuli piispan keskustelun aika. Piispa Wille Riekkinen ei ottanut kysymystä esille. Kun maisteri sitten lopulta itse kysyi, eikö hänen seksuaalisesta käyttäytymisestään keskustella, piispa totesi ykskantaan: "Se ei minua kiinnosta!"
Maisteri antoi ilolla viisaan Wille-piispan vihkiä hänet papiksi.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fiksu piispa. Mistähän asessori oli asenteensa ammentanut...

Anonym sa...

Varmaan pilottina ollessaan. :-)

Kalle af sa...

Korkealentoista keskustelua täällä... :-)

Anonym sa...

Hahahaha. Tai ehkä asessorikin rahoitti opintonsa stuerttina ja auttoi mielellään puutteenalaisia... No leikki leikkinä. Kirkonmiehen/naisen olettaisi pitäytyvän erillään erilaisista stereotypioista hiukan paremmin kuin ko. asessori.

Anonym sa...

Uskomattoman törppö kysymys!

Tartun vielä siihen, miten piispaa ei kiinnosta vihittävän seksuaalinen käyttäytyminen. Olen itsekin kuullut Willen sanovan, että hän ei kysele parisuhdeasioista. Mielestäni olisi vielä parempi, että kyselisi! Mutta ilmapiirin pitäisi olla sellainen, että myös rehellisesti voisi vastata. Caroline Krook kysyy, ja kaikki tietävät, että hänelle voi kertoa.