Upprop om kvinnovåld

... eller snarare "mot", får man hoppas.
Erfarenheter av våld i parrelationer?
Jag är doktorand i teologisk etik vid Åbo Akademi och skriver en avhandling om våld mot kvinnor i parrelationer. För att kunna fånga in olika sidor i sådana relationer efterlyser jag nu livsberättelser av kvinnor som upplevt våld i sin parrelation. I min forskning vill jag fånga in moraliska aspekter. På vilket sätt aktualiseras inslag som skuld, skam, tillit och brustna förtroenden, förlåtelse, försoning m.m. och hur vill man beskriva det i livsberättelser som innehåller erfarenheter av våld. Ett specifikt intresse gäller religionens och en kristen tros roll i sammanhanget.
Skriv fritt, men ta gärna upp några av följande teman och frågor i din text: Beskriv parrelationen och erfarenheter av våld. Berätta om vad du känt, tänkt och upplevt. Om religionen spelat en roll i sammanhanget – hur har det yttrat sig? Har våldet motiverats med hjälp av religion? Har den kristna tron varit en börda eller ett positivt stöd? Vad betyder förlåtelse och är det möjligt? Om du berättat om din situation till en församlingsanställd – hur har du bemötts och vilka råd har du fått?
Textens längd bestämmer du själv. Du får självfallet vara anonym, men uppge gärna ålder och religiöst samfund. Materialet behandlas konfidentiellt och förstörs efter att det undersökts klart.
Jag hoppas få texterna senast 28.2.2007.
Malena Björkgren
Teologiska fakulteten
Henriksgatan 9
20500 Åbo
e-post: malena.bjorkgren@abo.fi

Inga kommentarer: