Prelaters (o)skicklighet

I en undersökning, som Kotimaa refererar, framgår det att de flesta finländare är nöjda med prästernas beteende och den service som de har gett.

Det är ju trevligt så här ur prästerlig synvinkel.

Men stämmer det? Håller mina läsare med om detta? Vad har ni för erfarenhet av mina prästkollegers verksamhet (och min med, förstås)? Vad är bra, vad borde förbättras?

Undvik gärna svordomar...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Själv tycker jag att det är lite svårt att få hjälp om man inte söker upp en präst personligen...jag komunicerar gärna via e-mail p.g.a O.C.D och depression...men jag har märkt att mail är lätt att låta bli obesvarad.
Nu menar jag inte dej personligen fast jag också mailat dej..jag fick meddelandet om ledigheten så det är ok.
Nej men jag har försökt kontakta en annan präst om vissa frågor men svaren kom aldrig.
Kanske jag väntar mej för mycket..jag vet inte..är ofta fången i grå zoner och önskar att någon var där som kan ge svart på vitt och säga precis vad nästa steg skall vara.
Men en präst är ju precis som alla andra också upptagen med en massa saker utanför jobbet.
ser du ditt job som en 9-5 jobb eller har kallelsen tidsgränser?
nåja nu skall jag inte göra det här för långt för mina frågor tar aldrig slut.

Anonym sa...

Johnnys kommentar gör mig bedrövad. Själv har jag nog fått hjälp när jag har sökt den av präster. Och jag är jättenöjd med vår nuvarande khde och kaplan, och även med vår f.d. kyrkoherde. Vår f.d. khde kom flera gånger hem till oss för att diskutera när jag hade vissa problem. Men jag har faktiskt inte försökt skicka e-post till dem. Brukar själv alltid försöka besvara e-post om inte genast, så snarast. I mitt jobb på sjukhuset har jag t.ex. fått e-post med frågor gällande praxis på förlossningsavdelningen, och jag har mer än gärna tagit reda på fakta och svarat efter bästa förmåga. Och du svarar ju på e-post, tack för det :)

Kalle af sa...

Johnny, jag är präst dygnet runt. Icke-akuta fall sköter jag naturligtvis helst på tjänstetid, men vid behov ställer jag upp också mitt i natten.

Svartvita svar är svåra att ge. Livet har tyvärr en massa gråzoner. Men lyssna och komma med synpunkter kan man ju alltid.

Jag är lite bekymrad över att du säger att du har mejlat mig ... kan du göra det på nytt? Jag kanske av misstag har raderat ditt mejl bland all spam som kommer in, för jag hittar det inte nu. Beklagar.

Anonym sa...

Jag menade ingenting illa mot präster om Yvonne eller du tog det så.
Jag försökte nu bara dela med mej av mina egna erfarenheter ...jag tycks ha en förmåga att få saker och ting att komma ut fel...sorry