Mera homofobt hyckleri

Det räckte tydligen inte med en.
För några veckor sedan kom det fram att Ted Haggard, som predikade mot homosexualitet, själv är homosexuell. Han var tvungen att avgå från sina betydelsefulla poster inom den amerikanska evangelikala rörelsen. Jag bloggade om saken här, där du hittar länkar till fler inlägg.
Nu har samma sak upprepats. Paul Barnes är liksom Haggard en pastor med ett starkt drag av homofobi, men också han har nu ”outats” som homosexuell.
Det är tragiskt. Inte att de är homon, alltså, utan att de är så djupt inne i ”skåpet” att de dessutom ser sig tvungna att börja förfölja sina gelikar. Det är frågan om bedrägeri, självbedrägeri och hyckleri av stora mått.
Skall detta verkligen kallas kristendom? Usch och fy!
Källor: 365gay och Pam Spauldings blogg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är det homofobt hyckleri av honom att komma ut och säga att han är gay? Han anser ju innerst inne att homosexualitet är en synd och att det är därför han försökt komma över sin läggning, och tror fortfarande att det är så. Han hycklar väl inte då för att han predikar mot homosexuella, även om han tillhör dem, det är väl bara strongt av honom att predika mot någon synd som man själv bär på? (läste365gay) De flesta vill helst få sina synder(vilka som helst) bortförklarade som icke synder,utan helt tillåtna,vilket skulle ge dem möjlighet att fortsätta synda och tro att de har Guds välsignelse att fortsätta hitta på ursäkter för att det de gör är det rätta, det om något är väl hyckleri?

Anonym sa...

Åsas kommentar ovan är ett typexempel på hur människor som svalt förtryckets ideologi med hull och hår argumenterar. Alltså en total stämpling av ett fenomen som enbart någonting negativt. Säg att jag som finlandssvensk (eller som homosexuell) skulle anses vara modig om jag agiterade mot finlandssvenskar (eller mot homosexuella). För det är ju höjden av hyckleri - tydligen - att påstå att man kan leva ett fullödigt och lyckligt liv som finlandssvensk eller som homosexuell, eller - Gud förbjude - som båda! Det är Alice-i-Underlandet-logik när den är som bäst.

Kalle af sa...

Åsa, du misstolkar mig.
Att komma ut är rätt.
Att predika mot en företeelse och erkänna att man själv har problem med den är ärligt.
Att vara i skåpet t.o.m. för sin fru samtidigt som man predikar homofobi är hyckleri.

Anonym sa...

Nåja, men som sagt behöver man inte söka sig till utlandet för att hitta dylika fenomen.

Kalle af sa...

Nej tyvärr.