Ännu en dk-anmälan

I december skrev jag ett par inlägg (här och här) om Markku Suokonautio, som blev utrökt från sitt jobb som tf khde i Uurainen och anmäld till Lappo domkapitel som ett led i utrökningen. Han flyttade sedan till Kuopio stift, där stiftsledningen åtminstone är mer vidsynt än i Lappo.
Nu är den gode Markku i spalterna igen. I samband med S:t Henriksdagen höll han en predikan i Lapinlax kyrka utklädd till Lalli, komplett med yxa och allt (HS 22.1.07). Biskop Wille Riekkinen har inget emot att man använder redskap för att illustrera en predikan eller att man predikar annanstansifrån än från predikstolen. Predikans innehåll är det viktiga, säger en faktaruta i HS.
På grund av denna predikan och av att Suokonautio i en TV-intervju sade att välsignelse av samkönade par så fort som möjligt bör tillåtas i kyrkan, har han blivit anmäld för Kuopio domkapitel, rapporterar Kotimaa 6.2.07.
Det här blir ju löjligt! Det underminerar domkapitlens auktoritet och hela kyrkans möjligheter att ta ställning i aktuella frågor! Tror faktiskt de som kommer med anmälningar av detta slag att de verkligen ska kunna uppnå något positivt? Den enda effekten kommer att bli att folk i allt högre grad tar avstånd från en kyrka som tvingas syssla med fånigheter av detta slag.
Stå på dig, Markku! Det är inte skoj att bli anmäld, men det hela faller på sin egen orimlighet. Du har inget att frukta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Orimligt är ordet. Börjar kännas smått absurt alltihop. Hur kan dessa människor ha växt upp i samma land som jag??? I samma tid som jag? Jag blir bara bedrövad. Kallt är det också.