Anti

En välkänd (ökänd?) fundamentalistisk bloggare hedrar mig genom att börja på något han kallar “Anti-hbt-bibeln”, där han skall komma med motargument mot min “Hbt-bibel”. Att hans namnval är olämpligt och missvisande är han själv också medveten om. Han tänker komma med anti-”Hbt-bibeln”, inte med “anti-hbt”-bibeln, om ni förstår hur jag menar. Sedan är det en annan sak att dessa två ofta sammanfaller.
Jag följer med intresse med hans skriverier. Jag tänker inte ge mig in på regelrätt debatt, men det ska bli spännande att se vilka motargument han kommer med, och om där är något jag inte har hört förr. Eventuellt kan jag inspireras till något eget blogginlägg om saken eller till en precisering eller revidering av min Hbt-bibel - men det får vi se sedan.
Vem bloggaren är? Nåmen hörni, lite får ni väl ta reda på själva också…
[Uppdatering 1: Tor Billgren hittade honom tydligen. Tor ställer några intressanta frågor, och också hans kommentatorer kommer med synpunkter värda att läsas.]
[Uppdatering 2: Han hedrar mig riktigt grundligt, märker jag nu. I bloggprofilen skriver han: Delvis skall denna blogg fungera som en frikyrklig och evangelikal motvikt till den liberale och lutherske "bloggprästen Kalle". Vilket som enligt hans mening är värre (liberal eller luthersk) kan man kanske fråga sig...]

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, jag råkade tyvärr se det där... jämförelsen med dem som förespråkar drogliberalisering övergår mitt förstånd. Man blir så trött.

Anonym sa...

Hittade "anti-Hbt-bibel"- tasingen.Läste,läste en gång till,konstaterade att..... herreminskapare vilken knäppjök.
Kan inte säga annat,saknar ord!

Anonym sa...

Gissade genast, när jag läst detta Ditt inlägg. Tja...

Anonym sa...

"Liberal" är definitivt det värsta ord religiösa fundamentalister vet. Få andra ord får fundisarna att gå upp i varv som "liberal". Därför är det så läckert att själv vara liberal!

Anonym sa...

Läser Thomas blogg med stort intresse, ffa de kommentarer han får. Måste säga att det är fantastiskt bra att någon vågar sticka ut hakan med en radikal åsikt som går mot den "radikala åsikt" som är politiskt korrekt att ha. Homoseexuella anser jag inte längre vara en utsatt grupp i vårt samhälle, det är de värdekonservativa som är utsatta! Han är verkligen en knäppjök, men verkligen ingen knäppgök.