Guldankan

Igår 14.4.07, på Regnbågshelgens avslutningsfest på gaykrogen DTM (som är en förkortning för Don't Tell Mama) på Stora Robertsgatan i Helsingfors, delades Guldankan ut. Detta pris är en erkänsla för arbete för hbt-frågor i Svenskfinland, och i år gick det till ...
mig!
Jag blev helt överväldigad när jag fick veta att jag vann, för jag har för det första aldrig vunnit något liknande förut, och för det andra visar det att det åtminstone finns någon som uppskattar mina ansträngningar. Det var en positiv motvikt till dk-anmälan! Tack till alla som röstade på mig!
Marina Furubacka, som jag hade väntat skulle få priset, förlorade med en ynka röst. Vi hade på förhand skämtat om eventuella guldägg som guldankan lägger, så jag fixade ett par guldägg (med chokladinnehåll) som jag gav till henne och hennes fru Leena. De verkade inte helt förkrossade över att inte få Guldankan, och med tanke på den knappa förlusten finns det ingen orsak till det heller. Också de - och hon - gör en strong insats. Fortsätt med det!
Vi arbetar ändå på ganska olika plan, så det kan ha varit svårt att jämföra vår verksamhet med varann. Men så här gick det den här gången!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det var trevligt på DTM! Prisutdelningen var mycket spännande. Tack, Du, Kalle för Ditt engagement!

Anonym sa...

Grattis till priset! Har försökt posta tidigare, men det har tydligen inte kommit genom systemet

Anonym sa...

Grattis till Guldankan! Du gör ett viktigt arbete.

Anonym sa...

Sidu, en nyhet! Grattis till priset, Kalle!

Anonym sa...

Du har vunnit erkänsla och det med fullt skäl. Sporrande.
Annars: det är väl inte "fru" Leena, partner Leena skulle jag säga. Man/herr och hustru/fru använder vi väl om ett äktenskap, inte i ett partnerskap, eller?

Anonym sa...

Grattis Kalle! Ge guldankan en hedersplats.

Anonym sa...

Bra jobbat, Kallevännen!

Kalle af sa...

Tack för gratulationerna!

Henry, tekniskt sett har du säkert rätt. Marina och Leena är partners både privat och professionellt, eftersom de har en gemensam läkarmottagning (http://www.medwind.kpnet.com/).
Men emotionellt är de lika säkert varandras fruar, och därför ville jag här använda det ordet istället för det mer mångtydiga "partner".

Anonym sa...

Congratulations.

Anonym sa...

Det priset var du väl värd. Hoppas ankan värper många fina guldägg som du kan dela med dig av!

Anonym sa...

Grattis! :)

Anonym sa...

Nu har vi också kommit oss hem och är på jobb. Tack än en gång för guldäggen och skjutsen hem till hotellet! Det var trevligt att träffas och vi hoppas att vi får möjlighet att göra om det någon gång. Och nej, vi är inte alls förkrossade :)

Anonym sa...

Gratulerar!

Anonym sa...

Nu kan du passa på att i ett års tid (som Lucia, Idolsvinnaren, osv) stoltsera med titeln. Men varför inte ta det ett steg längre?
Du kunde låta titeln bli en del av dig. Låt mig förklara. Och det här är nu i full skämtsamhet, så det skall inte misstolkas vare sig åt höger eller vänster, du känner ju mig.
I själva verket kan du slå tre flugor med en smäll:
1. Du kan slå ett slag för finlandssvenskheten och adligheten (som du genom ditt fina efternamn representerar på ett särskilt vis) på ett fräscht sätt.
2. Du kan lyfta fram din cause och
3. Du kan värma allas hjärtan genom att påminna dem om deras favoritseriefigur.
Genom att i ett års tid kalla dig för Karl (Kalle) von Guld Anka.

:-)

Vad tycks?

Kalle af sa...

Hehe! Den var inte så dum, broder Ben! HoJo AmO!

(Fast jag tror ändå att jag avstår...)

Anonym sa...

Guldanka. Varför har du vunnit en guldanka? Jag har hört om nyhetsanka, den finlandssvenska ankdammen, Kalle Anka, Paul Anka, badanka och Arne Anka. Varför en Guldanka?

Kalle af sa...

Den finlandssvenska hbt-föreningen Regnbågsankan delar ut ett pris. Är det inte logiskt att det kallas Guldankan? Det är alltså den finlandssvenska ankan det rör sig om.