De skjuter sig i foten

Tor Billgren, som bloggar på Antigayretorik, kommer med en intressant synpunkt i inlägget Det värdekonservativa projektets omöjlighet. Han nämner Paul Wolfowitz och Dick Cheney som exempel och säger sedan:
Det är inte den liberala oppositionen som effektivast demonstrerar det värdekonservativa projektets omöjlighet och absurditet, utan den konservativa makteliten själva.
Det ligger något i det. Den som starkt går in för att moralisera om andra har ett ansvar också för sin egen moral. Detta är särskilt tydligt i fallet Wolfowitz - Cheneys ansvar för sin dotters sexualitet är inte lika direkt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

1 Kor 1:26ff
Ja, vi skjuter oss själva i foten. Genom död till liv. Ingen påsk utan död. Ingen kraft utan uppståndelsen. Men kraften fullkomnas i svagheten. Ur det döda väcks nytt liv genom Jesu kraft! Handlade det om synen på de homosexuella eller de heterosexuella. Om synen på sexualitet eller på något annat område i livet. Halleluja!

Anonym sa...

Vem kommer inte ihåg den käre pastor Ted Haggard! Ledare för 30 miljoner evangelikaler i USA. Spydde galla över homosexuella dagtid, förlustade sig med en manlig prostituerad nattetid. Tala om stort fall och att skjuta sig själv i foten! (konstigt att han har några fötter alls kvar överhuvudtaget) Anektoten förtäljer att pastor Haggards rehabilitering (från homo till hetro) tog tre veckor. Oh, the humanity!

Kalle af sa...

Haggard är ytterligare ett (av många) exempel som Billgren kunde ha nämnt.

Anonym sa...

Det är tråkigt när sådant händer. Styrkan finns i ärlighet. Kraften fullkomnas i svagheten. Det hoppas jag att Ted Haggard har upplevt vid det här laget.