Reklam för Johanniternas kyrkokonsert

Imorgon, måndagen den 23 oktober kl 19.00, ordnar Johanniter Ridderskapet i Finland en välgörenhetskonsert i Tempelplatsens kyrka i Helsingfors.
Det är Grankulla Kammarkör under ledning av Kalle Ahlberg som står för det musikaliska. Solister är sopranen Barbro Smeds och min arbetskamrat, organisten Ingmar Hokkanen. Själv håller jag inledningsandakten.
På programmet står musik av bl.a. Gabriel Fauré, Heinrich Schütz, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Leevi Madetoja och Armas Maasalo.
Såsom alltid i en kyrkokonsert är inträdet fritt, men programmet kostar 10€. Intäkterna går till förmån för Johanniter Ridderskapets karitativa verksamhet.
Hjärtligt välkommen!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är onödigt långt från Lappfjärd bara...

Anonym sa...

ååh om jag bara vore i Helsingfors i morgon! Just nu skulle det kännas helt rätt att få sitta i en kyrka och bara njuta av allt som sker där. Känner mej konstigt trött och tom just nu....borde fyllas på! Ha en fin vecka, Kalle!

Anonym sa...

Förlåt en okunnig österbottning, men vad är Johanniterriddarna för något?

Kalle af sa...

Du är förlåten.
Kolla länken i texten. Om du har frågor som johanniternas hemsidor inte ger svar på, så berättar jag gärna mera.

Anonym sa...

Har kollat länken och konstaterat att den hjälpverksamheten ingenting är för oss ofrälse.

Kalle af sa...

Hmmm... Hjälpverksamheten nog, om än inte ridderskapet...

Anonym sa...

Ännu en korkad fråga: Vad är riddare? Här i Österbotten har vi knappast haft några riddare. Endast fattiga, som vi ätit.

Kalle af sa...

Riddarna var från början ett vapenslag - medeltidens motsvarighet till pansarvagnar. I så viktiga (och dyra) uppgifter användes endast adelsmän. Beteckningen har levt vidare, även om den militära innebörden numera är borta. Ridderliga ideal lever däremot vidare - barmhärtighet, artighet, lojalitet, tro osv.