Nyhet: Homofobi i kyrka och sekt på Nya Zeeland

Den presbyterianska kyrkan på Nya Zeeland hopar och ror angående homosexuella pastorer.
År 2003 beslöt kyrkan att personer som lever i hetero- eller homosexuella samboförhållanden skulle tillåtas att bli pastorer. Det var naturligtvis ett kontroversiellt beslut som skadade kyrkans förhållande till andra kyrkor.
2004 återtogs det beslutet, vilket också var kontroversiellt. Nu har det presbyterianska “kyrkomötet”, Assembly, beslutat att hålla sig till 2004 års linje, dock så att de som prästvigdes (pastoriserades?) före 2004 inte berörs av detta.
Det som gör det ännu intressantare är att de 500 medlemmarna av Assembly har fått sig tillsänt starkt homofoba klistermärken att fästa på sina bilar. Sändaren är anonym, men har uppenbarligen tillgång till medlemmarnas adressuppgifter.
Nu misstänker man att en homofob sekt, The Exclusive Brethren (de exklusiva bröderna), skulle stå bakom utskicket. Denna sekt avskärmar sig från den moderna världen och tillåter inte TV, radio, datorer eller mobiltelefoner. Trots detta hör både miljonärer och politiker till den i bl.a. Australien och Nya Zeeland.

Inga kommentarer: