Svenska homofober

Den svenske bloggaren Christopher L. K. Aqurette berättar i inlägget På turné mot homosexuella att en man vid namn Ronnie Lindén har tagit som sin livsuppgift att turnera runt Sverige för att berätta om farorna med homosexualitet. Han tycks vara av samma skrot och korn som de som ordnade en motdemonstration mot pride-marschen i Helsingfors i juli.
Budskapet är det gamla vanliga. Homosexuella män sägs vara mer benägna att förgripa sig på barn, vi saknar riktiga fadersgestalter, och vi styr media genom mäktiga lobbyorganisationer. Vidare hävdas att homosexuella män i större utsträckning är otrogna, oftare är narkomaner, lever kortare liv, är fixerade vid sex, är intoleranta mot religiösa, samt fulla med sjukdomar och vidriga i största allmänhet. Som brukligt är i dessa sammanhang så hänvisas till enskilda vittnesmål och ovetenskaplig forskning. Konspirationer, överdrifter, förtal och fria fantasier i en skön blandning, med andra ord.
Aqurette kommenterar också Lindéns åsiktsbroder Stefan Sanneskär i ett annat inlägg.
Precis som Åke Green i hans världsberömda predikan har Sanneskär gjort återkommande kopplingar mellan vuxna homosexuella relationer och våldtäkter på barn och djur. Det ena ska leda till det andra, ty så kan man tolka Bibeln (om man är full) och då måste det vara sant.
Länkarna i inläggen är också intressanta. Oberoende av vilken åsikt man har i frågan, alltså.

4 kommentarer:

MiA sa...

Intressant i sammanhanget är ju även att homosexuell konsekvent sätts som ekvivalent med man. Det känns nästan som alla dessa mörkermän lever i en värld där alla som spelar roll är heterosexuella män. Inte för att jag ser det som en stor seger om de även börjar rikta sin hatiska retorik specifikt mot homosexuella kvinnor (de hetsar ju redan mot kvinnor som inte vet sin plats och t.ex. vill predika). Min tanke är mer att deras diskurs i sig säger så mycket mer om dem själva än om andra.

Germunds Blog sa...

Mia,
Ditt tänk på slutet är en fullträff och kommer att användas i mina kontakter med mörkermän och nätdemoner. Lysande!

Anonym sa...

Mörkermän är väl dom som går emot Gud, dom som istället går Satans ärenden?
Så säger Gud i alla fall, och det väger tyngre hos mig.

Dessa,
"ovetenskaplig forskning. Konspirationer, överdrifter, förtal och fria fantasier i en skön blandning, med andra ord."
, är inte riktigt så enkelt om man ska tro på vanlig media i sverige.

Mer otrogna är tydligen homosexuella, och lesbiska har mest våld i sina förhållanden. Och sexuellt-överförbara-sjukdomar sprids mest i HBT kretsar. Till och med speciella anala AIDS yttringar. Dessa exempel finns att finna i dom vanliga morgon/kvällstidningarna i sverige.

Vidriga vill jag inte säga att alla är, för det är dom inte.
Inte att alla är intoleranta mot religiösa heller.

Men helt klart är det mest skit som kastas från just HBT-rörelsen mot kristna. Allt från att man hatar hbt personer, är homofob, till att utpekas som spridare av våldshandlingar mot HBT personer, bla bla..
Varför det inte kastas skit mot muslimer som vill döda homosexuella, är för mig helt oförklarligt!

Nej, men det är klart att det är värre med kristna som säger att det är en synd att leva ut sina syndiga lustar, som Gud fördömmer som orättfärdighet?!

Eller är det kanske rädsla mot muslimer?

Eller kanske är det för att muslimer är en minoritet?

Men när blev en minoritet något demokratiskt?

Germunds Blog sa...

Bengt,

Jag har också undrat över varför inte Islam kritiseras mera för sin ridida intolerans.

Islam är en fundamentalistisk religion som vilar helt och fullt på "ordet" i Koranen.

Eftersom Koranen är skriven av beduiner för beduiner på 600-talet v. t., och muslimerna hävdar att livet år 2006, även i västvärlden, ska levas enligt påbuden i Koranen, blir det meningslöst att föra ett modernt resonemang med dem.

Islam måste moderniseras och modereras innan det blir meningsfullt att tala med Islams företrädare om demokrati, jämlikhet, jämställdhet och tolerans.

Från kristna i Sverige, väntar i alla fall jag mig ett modernt tänkande enligt Svenska Kyrkans normer.

Jag känner inte till hur Kyrkans inställning till samkönad kärlek är i Finland, men jag antar att den liknar den svenska.