Löjligt och frustrerande

Det är ibland frustrerande att se på de löjliga argument mot homoäktenskap som framkastas i debatten. Som det där med att familjen och äktenskapet skulle gå under om homosexuella får gifta sig. Hallå? Hur påverkas min familj och mitt äktenskap av att någon annan gifter sig och bildar familj?
Tor Billgren verkar lika frustrerad som jag i ett blogginlägg igår (5.12.07).
Äktenskapet är en oerhört grundläggande institution för samhället. Det har en långsiktig betydelse för både individer och en hel kultur [säger Stefan Gustavsson].
Ja! Och det är ju just därför det finns människor som kämpar för homoäktenskap. För att de tar familjen och äktenskapet på allvar.
Lika idiotiskt är det att säga att homosexuella inte ska få gifta sig, eftersom de inte kan få barn. Hallå igen? Hur är det med Alexander, bara för att nämna ett exempel? (Billgren kommenterar den tanken 29.11.07)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Såg ett program idag om Ulf Särs. Lyfter på hatten för alla såna som gör och agerar mer än pratar och hävdar i enlighet till tro, övertygelse och teori. En kristen medmänniska, som jag ser det, står inte och söker en vers innan man besluter sig för att hjälpa eller inte. Eller ens frågar om ens sexuella dragningar... Ska man sätta villkor då man erbjuder hjälp? Oberoende sin övertygelse?

Kalle af sa...

På inga villkor några villkor!

Anonym sa...

Fint att det finns människor som du!

Kalle af sa...

Tack ska du ha!

Anonym sa...

"Lika idiotiskt är det att säga att homosexuella inte ska få gifta sig, eftersom de inte kan få barn. Hallå igen?"

Hallå, ja. Får en man och en kvinna gifta sig om man vet på förhand att de inte kan få barn tillsammans, t.ex. pga sjukdom eller (kvinnans) ålder?

Kalle af sa...

Ja, det går ju nog för sig. Logiskt?

Anonym sa...

Och för dig Kalle verkar det vara lika löjligt med att Gud inte tillåter några sexuella relationer mellan samma kön. Löjligheten sprider sig!

Anonym sa...

Här är hela citatet ur tidningen Världen idag som Billgren delvis citerar: "- Äktenskapet är en oerhört grundläggande institution för samhället. Det har en långsiktig betydelse för både individer och en hel kultur. Vi har till exempel tusen år erfarenhet och hundra år psykologisk forskning som visar att barn mår bäst av att växa upp med sina biologiska föräldrar, säger han" Han är alltså Stefan Gustavsson. Har du annars lyssnat på hans undervisning under rubriken "Utmaningen från humanisterna"? Det skulle vara intressant att höra vad du tycker om den. Den finns på den här länken:

mms://wm.crossnet.net/livetsord/Onsdag/Sve/WednesdaySG0710101900_sv.asf