Reformationsdagen

Idag är det Reformationsdagen i landets kyrkor. Det betyder att vi funderar kring varför reformationen en gång skedde och om och varför det behövs en reformation idag - och eventuellt hurudan den då borde vara.
Det finns förstås en hel del att säga kring temat. På Predikantbloggen blir också en hel del sagt - Henry Byskata och Ben Thilman har publicerat var sin predikan (Henrys är på engelska med inslag av swahili), och jag tycks ha råkat ha predikotur fyra år i rad just denna söndag, så mina predikningar från 2004 (på finska), 2005, 2006 och 2007 är också inlagda på bloggen.
Som synes av registret över predikningarna är detta nytt rekord för Predikantbloggen - sex predikningar över en och samma helg. Det kan dessutom ännu komma flera redan i år. Men att det är många synvinklar på temat gör väl ingenting; tvärtom är det bara intressant att jämföra vad olika predikanter kommer med!
Men jag känner mig ändå lite dum. Det var min tur att skriva helgspalten till Borgåbladet denna lördag - och jag glömde helt enkelt hela grejen! I början av veckan noterade jag saken, men när det var dags att göra något åt det, var det som bortblåst. Jag har visserligen professorer i släkten, men jag hör inte själv till dem ...

Inga kommentarer: