Om döttrar

När jag bloggsurfade, stötte jag på detta inlägg hos Karin Långström Vinge. Hon har där en film från YouTube med budskapet "Talk to your daughter before the beauty industry does."
Som far till en liten flicka - världens vackraste och finaste, för den delen! - kände jag mig berörd. Vilka värden får våra barn, och vem ger dem dem? Vi föräldrar - eller någon annan?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag brukar alltid dra fram jämförelsen med kvinnor i länder där man utför omskärelse. Jag fattar inte att vi i västvärlden gör det frivilligt samtidigt som vi ondgör oss över andra kulturers seder och bruk. "Frivilligt" kan ju också ifrågasättas - det är ju ett tvång som tvingar kvinnor att göra "förskönande" ingrepp. För att blidka mannen....jag blir så trött.....

Anonym sa...

Kan man jämföra våldsam omskärelse av flickor med "förskönande ingrepp" i vuxen ålder? Kanske det inte är så Carina här ovan menar, men det låter så... Håller förstås med om grundtanken i Dove-reklamen, men slås av hur slanka och vackra de små flickorna i reklamens slutsekunder är. Små perfekta ameikanska (?) flickor, helt i enlighet med dagens skönhetsideal. Tanken är förstås: Se ändå till att dina barn använder Dove så blir de såhär vackra och slanka. Inga små tjockisar där inte. For the record: Jag vet att obesitet är ett stort bekymmer i västvärlden. Det viktigaste vi kan ge till våra barn är förstås en god självkänsla. Dessvärre kräver det antagligen att vi själva har en någorlunda god självkänsla Och det är svårare.