Fredligt slut på diskussionen

Johan Lumme skriver i ett kommentarsvar på sin blogg:
[...] Jag är inte livrädd för Kalle. Jag är bekymrad över förfallet i folkkyrkan när han får stå oemotsagd och inte blir avsatt. Nu hör jag till en annan kyrka och deltar inte i den interna debatten i FELK men jag har naturligtvis omsorg om Kristi kyrka i hela världen. [...]
Jag tror att det nu är dags att ge upp all diskussion med Kalle. Han har blivit offentligt och privat tillrättavisad, han har fräckt och hånfullt visat att han ingenting ångrar, och nu skall han enligt Jesu anvisning betraktas som en hedning och publikan, en som står utanför all kristen gemenskap. Det är slut på diskussionen med honom nu och härmed.
Det passar mig fint; jag tror inte att en vidare diskussion är särskilt fruktbar. Tack ändå, Johan, för att du har strävat efter att avhålla dig från invektiv och personliga påhopp. Det är en uppfriskande omväxling mot vad vissa av dina åsiktsfränder har sysslat med.
Ett liten sakfel vill jag korrigera: Den kyrka jag tillhör och arbetar för heter på svenska "Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland". Johan använder förkortningen FELK (vilket jag har sett också andra göra), men den torde härstamma från beteckningen "Finlands evangelisk-lutherska kyrka", vilket är ett översättningslån från finskan, med finsk ordföljd.

Inga kommentarer: