Nyhet: Åter en homosexuell episkopal biskopskandidat i USA

Detta inlägg har publicerats tidigare, men uppdaterats och flyttats hit.

Den episkopala kyrkan i USA har fått ytterligare en homosexuell biskopskandidat, när Michael Barlowe, 51, har nominerats till biskopsposten i Newark, New Jersey. Valet går av stapeln den 23 september, och sammanlagt fem kandidater är uppställda. Barlowe, som sedan 24 år tillbaka lever tillsammans med sin partner Paul Burrows, präst också han, kandiderade i biskopsvalet i San Fransisco i våras, men blev inte vald.

Den episkopala kyrkan fick sin första (öppet) homosexuelle biskop år 2003, då Gene Robinson valdes till biskop i New Hampshire. Robinson kandiderade också i det senaste biskopsvalet i Newark år 1998, då en efterträdare till biskop John Shelby Spong skulle väljas, men han blev tredje i det valet.
Se mer på beliefnet.
Uppdatering: Kyrkans tidning (17.7.06) skriver att valkommittén sist och slutligen föreslår endast Barlowe till biskopsposten. Detta kan, men behöver inte, ses som en provokation.

5 kommentarer:

Kalle af sa...

Karin Långström Vinges blogg kom det lite kommentarer.

Anonym sa...

När ser vi en öppen homosexuell som biskop i Finland?

Kalle af sa...

Vi borde väl få ett klimat som tillåter öppet homosexuella präster först. Och där finns det nog arbete att göra.
Dessutom har vi ju inte ens ännu någon kvinnlig biskop, utan de är alla heterosexuella män. Men jag hoppas att det blir ändring på den saken i höst.

Anonym sa...

Tack för ditt svar Kalle! Jag håller med om att vi först borde få ett klimat som tillåter öppet homosexuella "präster" först. Jag tror nog att det redan finns präster med homosexuell läggning men att de lever i "skåpet". Hälsningar från ett mulet Ekenäs, Micke

Kalle af sa...

Jag inte bara tror, jag vet att det finns präster i skåpet.