Semesterpredikningar

Jag är på semester! Härligt!
För att inte någon skall tappa bort kyrkoårets gång vill jag här sätta länkar till predikningar som jag under gångna år har hållit på de helger som i år infaller under min semester (läs meningen en gång till om den verkade krånglig). Predikningarna finns naturligtvis på Predikantbloggen.
Femte söndagen efter pingst (i år 9.7): ”Gå nu, och synda inte mer” (från 2005).
Apostladagen (16.7): Helig – jag? (2002).
Sjunde söndagen efter pingst (23.7): Lydnad och kärlek hellre än offer (2002).
Kristi förklarings dag (30.7): Samvaro med Herren (2004).
På nionde söndagen efter pingst (6.8) inleder jag mitt andra skribaläger för sommaren, så här är länken till den predikan också, nämligen Det bibliska skenet bedrar (2004).
Njut av tillvaron!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt med länkar till dina predikningar. (oj, va långt ord). Säg mig bara, varför är predikan alltid så lång? Måste den vara en viss längd? Det är kanske bara jag som tycker att den är lång.. :)

Kalle af sa...

Som en kollega sa, mina predikningar är inte långa, de bara känns långa!

En predikan bör ha en sådan längd att den naturligt passar in i gudstjänsten. I en gudstjänst utan nattvard kan den vara längre, men om man firar nattvard och kanske konfirmation, bör den förstås vara kortare, så att gudstjänsten inte blir megalång.
Jag brukar sikta på ca 10 minuter, och träffar i allmänhet mellan 8 och 12. Det beror på hur mycket man har att säga, förstås, men det finns väl en gräns för hur mycket församlingen kan ta emot på en gång.

Blev svaret också för långt?