Måste, borde och vill

Jag har idag hållit på med att skriva en radioandakt. Jag ska hålla tre stycken inom några veckor (21 och 27.7. samt 2.8). Mer om det senare, kanske.
Radioandakter måste man räkna sekunder i, så jag måste plocka bort lite text som jag redan hade skrivit. Det här tyckte jag ändå var värt att sparas:
"Lite samma sak handlar det om när vi blir frustrerade ibland över alla "måste" och "borde" som kommer emot oss både på jobbet och i privatlivet. Ni vet, det är så mycket som man måste göra att man inte hinner med det som man borde göra - för att inte tala om det som man vill göra. Det enda sättet att i den situationen undvika burnout är väl att ibland ge katten i alla "måste" och "borde", och göra det som man vill göra i alla fall.
Åtminstone emellanåt.
Fast inte så ofta att man får foten från jobbet."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skriver sent men har just kommit från jobbet, kan inte somna genast. Bloggen bra att varva ner med. Vackert skrivet och hoppas du får en stor åhörarskara. Något som berör största delen av oss. Tyvärr.

Kalle af sa...

Tack ska du ha! Radioandakterna brukar ha mellan 50.000 och 80.000 lyssnare, om jag minns rätt, vilket är lite mer än i en vanlig söndagsgudstjänst i medeltal...