Veckans anekdot: Tjuvstart

Jag förrättade en vigsel i en herrgårdsträdgård härom året. När harpisten (!) hade avslutat brudmarschen och brudparet stod framför mig, öppnade jag handboken och inledde:
I Faderns och Sonens och den heliga Andens namn. Kära vänner. Kära NN och NN. Gud har gett er detta barn ... ehm ... *blädder* ... Ni har kommit inför Guds ansikte för att ingå äktenskap ...
Jag vet inte hur det kom sig, men av misstag hade jag slagit upp dopformuläret! Församlingen drog på mun.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Det är ju just sånt som händer på film.

Anonym sa...

Jo - detta påminner mig om vad som hände för mig som ung präst i Sibbo. Först höll jag på att komma för sent till vigseln i församlingshemmet (vaktmästaren ringde arg i rösten ...). När sedan den höggravida bruden bredvid brudgummen hade böjt knä på en kudde på golvet framför mig (för välsignelsen) hann jag tänka: Hur i all sin dar ska hon komm upp ur denna ställning ...? Och när jag så lade händerna på dem slank det över till dopformuläret och jag sa: Gud se i nåd till detta barn ... Sen blev jag så förskräckt att jag höll på att svimma. Men också denna vigsel kom till ett lyckligt slut och nån vecka efteråt var jag på dop och lyckan blommade (och jag fann att de inte hade märkt något!).

Anonym sa...

Hahaahhhaaaaaaaaaaa! Stjäl inte mera!