Prästvigning och bloggträff

Idag på Kristi himmelsfärds dag fick Borgå stift två nya präster. Mia Bäck (t.v.) och Åsa Turpeinen vigdes till prästämbetet i samband med högmässan i Borgå lilla kyrka. Lycka och välsignelse! Pastor Bäck förordnas enligt uppgift till Åbo svenska församling och pastor Turpeinen till Jakobstads svenska församling. Särskilt det senare är förstås välkommet; det finns alltför få präster av kvinnligt kön där uppe för närvarande.
Biskop Gustav betonade i sin predikan starkt den nuvarande ordningens berättigande både enligt Bibeln och enligt Bekännelseskrifterna. Han fortsätter därmed (naturligtvis) sin linje från valkampanjen. Bravo!
Själv hade jag ingen uppgift denna gång, utan fick sitta i bänken - eller egentligen på en hopfällbar stol bredvid orgeln, eftersom bänkarna var fulla! Men det var angenämt att få del av en festgudstjänst också ur denna synvinkel. Likaså var det angenämt att träffa gamla och nya bekanta från när och fjärran på kyrkbacken efteråt. Jag fick t.o.m. träffa en bloggbekant IRL, nämligen faster Olga. Trevligt att träffas!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Kalle. Tack det samma; det var trevligt att träffas även om det var i förbifarten. Roligt var det också att det var så mycket folk i kyrkan. Ha det gott.