Iran: Behrouz Sadegh-Khandjani

Pastor Behrouz Sadegh-Khandjani och fyra andra var instämda till domstol 5.4.11 i Shiraz i Iran. Vid sammanträdet tillkännagav domaren att det behövdes mera tid för att sammanställa bevismaterialet för att de ”hädat islam”, varför rättegången sköts fram en vecka.
Men inte heller vid behandlingen den 12 april kunde rättegången slutföras, utan domaren hävdade att han behövde konsultera ledarna för Irans traditionella kristna samfund. Ledare för pastor Behrouz’ församlingsnätverk anser ändå att konsultationer med landets erkända kyrkor inte är till någon hjälp, eftersom många av dessa kyrkor tar avstånd från nätverket på grund av läromässiga skillnader.
Behrouz, en andra generationens kristen, frigavs mot borgen 15.2.11 efter att ha suttit fängslad sedan 16.6.10. De fyra andra troende har också suttit fängslade under kortare perioder i början av 2010. Den 8 mars dömdes alla fem i revolutionsdomstolen till ett års fängelse för ”aktiviteter mot den iranska staten”. De har överklagat domen.

Även på andra håll i landet har troende råkat ut för liknande behandling. En troende med muslimsk bakgrund som arresterades i Teheran 26.12.10 frigavs 9.4.11. En annan med liknande bakgrund erbjöds frigivning mot borgen, men hans familj har inte kunnat få ihop den stora borgenssumman. Bland dem som man vet sitter i fängelse finns fyra troende som fängslades 4.9.10 i Hamedan och tre som fängslades 17.3.11 i Kermanshah.

Pastor Yousef Nadarkhani, som överklagade sin livstidsdom för hädelse som han fick i september, väntar ännu på Högsta domstolens beslut.

(Middle East Concern via Martyrkyrkans vänner)


Inga kommentarer: