Indien: Gurappa Powar, Ashok Motilal Powar, Keshav Digasl m.fl.

Maharashtra - En grupp av hinduiska extremister störde den 24 april 2011 påskfirandet i Dasturipada i Palgha, och angrep den firande församlingen med klubbor. Attacken kom tre dagar efter att en mobb stört skärtorsdagsbönen i Palghar.
Inga gripanden har gjorts. De kristna är rädda: "Vi har flytt från våra hem. Vi lever i rädsla."

Karnataka - Hinduiska extremister stormade en långfredagsguds​​tjänst den 22 april i byn Muttaldinni och beordrade församlingen att konvertera till hinduismen. Pastorerna Gurappa Powar och Ashok Motilal Powar erbjöds 10.000 rupier (223 US$) om de konverterade till hinduismen. Men pastorerna avböjde och de hinduiska extremisterna började misshandla dem, förstörde deras biblar och psalmböcker och lämnade in en falsk polisanmälan mot dem där de anklagas för tvångskonvertering.
Polisen vägrade att hjälpa de kristna.

Maharashtra - Polisen arresterade den 21 april sex kristna efter ett klagomål om påstådda tvångskonverteringar av det hinduiska stamfolket i Thane. Santosh Laxman i byn hade lämnat in en anmälan mot dem för att de upprepade gånger kommit till deras by och predikat om "nyttan" av konvertering, varefter många hade konverterat.
De kristna släpptes mot borgen nästa dag.

Kerala - Hinduiska extremister misshandlade den 20 april kristna som distribuerat Nya Testamenten i Mudakolly.
De kristna fick inte livshotande skador.

Orissa - Hinduiska extremister i Sundergarddistriktet höll den 13 april en kristen familj i fångenskap. De hinduiska extremisterna belägrade Keshav Digasl hus i byn Bodimunda och höll hans familj i fångenskap för att hindra och hota affärsinnehavare från att sälja material till de kristna familjer som försökt bygga upp sina hem efter våldsvågen 2008.
Polisen gjorde ingenting för att hjälpa Digasls familj.

Open Doors 29.4.11


Inga kommentarer: