Politiska arbetsprinciper och trafiken i Jernböle

Jag fick en fråga:
Hej!
Om du blir invald i stadsfullmäktige, vad tänker du göra för trafikarrangemangen i Jernböle?
Trafiken i Jernböle (ett bostadsområde strax norr om Borgå centrum) kanske inte intresserar alla mina läsare, men mitt svar kan ge en insikt i principerna bakom mitt politiska arbete. Därför tar jag upp vår dialog här. Jag svarade alltså:
Hej, och tack för frågan!
Jag är ingen expert på allt det som stadsfullmäktige skall besluta om; det kan knappast någon vara. Det jag menar att jag har är ett sunt förnuft, ett varmt hjärta och en förmåga att lyssna. Dessa egenskaper kommer jag att använda när sådana frågor kommer upp, som jag inte är sakkunnig i.
Vidare har jag som princip att inte komma med löften som jag inte är säker på att jag kan hålla. Detta gör förstås att mina politiska kampanjer kanske är mindre saftiga än en del politikerkollegers, men det får jag leva med; det är kostnaden för ett rent samvete.
Detta gäller också trafiken i Jernböle. På ett allmänt plan kan jag säga att jag anser att trafiken bör vara smidig, trygg och så miljövänlig som möjligt. Detta kan innebära t.ex. effektivare kollektivtrafik eller ett bättre vägnät, beroende på var vi rör oss. Vad det betyder i praktiken för just Jernböles del återstår att se. Eftersom jag inte själv bor just där, vill jag först lyssna till dem som gör det, och som därför är experter.
Vad anser alltså du att problemen är med trafiken i Jernböle, och hur tycker du att de kunde lösas?
Vi hörs!
Kalle

Inga kommentarer: