Vaalikone (SLY 1-5)

Niinkuin monella muullakin medialla, on Suomen Lehtiyhtymällä oma vaalikoneensa. Tässä otos omista vastauksistani.
1. Mikä kuntaliitos olisi Porvoolle sopivin?
*Nykyinen Porvoo riittää
Porvoo-Askola
Porvoo-Askola-Sipoo
Koko Itä-Uusimaa
Painoarvo: neutraali
Kommentti: Porvoo tulee aina olemaan Itä-Uudenmaan keskuspaikkoja, rakenteista riippumatta. Kunnallinen itsenäisyys ei voi olla itseisarvo, vaan jos muut vaihtoehdot pitkällä tähtäimellä ovat paremmat voimme valita sellaisia. Tällä en halua sanoa että se olisi nykyoloissa ajankohtaista.
2. Mitä mieltä olet seuraavasta väitteestä: ”Porvoon pitäisi suuntautua nykyistä enemmän pääkaupunkiseudun suuntaan Itä-Uudenmaan sijaan”.
Täysin samaa mieltä
Jokseenkin samaa mieltä
*Jokseenkin eri mieltä
Täysin eri mieltä
Painoarvo: tärkeä
Kommentti: Koko maata, ja etenkin Itä-Uuttamaata, ajatellen olisi tärkeää ettei pääkaupunkiseudun annettaisi kasvaa holtittomasti. Alueemme tulee aina hyötymään pääkaupunkiseudun läheisyydestä, mutta jotta olisi muitakin vaihtoehtoja kuin nukkumalähiöksi muuntautuminen, on kehityttävä muihinkin suuntiin. Tämä puolestaan vaatii vähän suurempia ponnisteluja kuin virran vietäväksi antautuminen.
3. Mitä mieltä olet väittämästä: ”Porvoon pitäisi keskittyä nykyistä enemmän peruspalveluihin elinkeinoelämän kehityshankkeiden sijaan.”Täysin samaa mieltä
*Jokseenkin samaa mieltä
Jokseenkin eri mieltä
Täysin eri mieltä
Painoarvo: neutraali
Kommentti: Molemmat ovat sinänsä hyviä, mutta jollei kunta ota vastuuta peruspalveluista, kukaan ei sitä tee. Elinkeinoelämä kehittyy kyllä itsestäänkin - tosin kunnalla on omat intressinsä siinäkin.
4. Mitä mieltä olet väittämästä, jonka mukaan valta on Porvoossa siirtynyt kaupunginvaltuustolta virkamiehille?
Täysin samaa mieltä
Jokseenkin samaa mieltä
*Jokseenkin eri mieltä
Täysin eri mieltä
Painoarvo: neutraali
5. Miten Porvoon kouluverkkoa olisi mielestäsi kehitettävä?
Keskittämällä muutamaan isoon kouluun
*Nykyisellä kouluverkolla
Hajauttamalla pieniin kyläkouluihin
Painoarvo: tärkeä
Kommentti: Hyvin toimivat ja viihtyisät yksiköt pitäisi säilyttää. Isommat yksiköt voivat tarjota parempia resursseja monipuolisempaan opetukseen, mutta on otettava huomioon myös oppilaiden ja henkilökunnan viihtyminen sekä koulumatkan pituus. Kouluverkon monipuolisuus ja monimuotoisuus antavat mahdollisuuden eri yksilöille kasvaa omaa tahtiaan sekä eri kylille ja kaupunginosille mahdollisuuden kehittyä. Monipuolinen kouluverkko on kaikkien parhaaksi!

Inga kommentarer: