Lehtikirjoitus koulurakennusten kunnosta

Jotta oppilaat oppisivat parhaalla mahdollisella tavalla, on kouluympäristön oltava rauhallinen ja turvallinen. Kaikki lienevät tästä samaa mieltä. Tätä turvaamassa on jo monta eri tekijää, jotka ovat päätöstentekijöiden ja vanhempien täyden tuen arvoisia. Osa tätä yhtälöä on myös koulurakennuksen kunto.
Luin hiljattain erästä kaupunkimme koulua käsittelevän lehtiartikkelin, josta kävi ilmi kaksi asiaa: ensinnäkin rakennus on osittain huonossa kunnossa, ja toiseksi oppilaat ovat ylpeitä koulustaan.
Molempia kohtia voi yleistää koskemaan toisiakin kouluja Porvoossa (ja miksei muissakin kunnissa). Oppilaat ovat ylpeitä ja iloisia siitä yhteydestä johon heidät on laitettu, mutta samalla heillä on luonnollisista syistä niin vähän elämänkokemusta etteivät reagoi sellaiseen joka heidän ympäristössään ei ole hyvää. Tämä tarkoittaa että meidän aikuisten on reagoitava kun jotain menee väärin. Meidän tehtävämme on taata rauhallinen, turvallinen - ja terveellinen! - kouluympäristö yhteiskunnan tulevaisuudentoivoille. Meidän on heidän puolestaan vaadittava.
Suurempia resursseja on annettava pedagogisille välineille ja oppilaiden henkiselle hyvinvoinnille. Sama koskee myös fyysistä ympäristöä. Kuluneita ja terveydelle haitallisia rakennuksia on korjattava ennen kuin niistä tulee suorastaan vaarallisia terveydelle - myös siksi että niin on yksinkertaisesti halvempaa tehdä.
Koulussa on tulevaisuutemme. Päätöksentekijät eivät koskaan saa unohtaa sitä. Minä en tule sitä unohtamaan jos minut valitaan kaupunginvaltuustoon.
Karl af Hällström
RKP/Porvoo
Julkaistu Uusimaa-lehdessä 4.10.08

Inga kommentarer: