Nyhet: Antihomopastor anklagas för homosex

Pastor Ted Haggard är ledaren för den fundamentalistiska amerikanska organisationen National Association of Evangelicals, som har 30 miljoner medlemmar. Han är en stark motståndare mot homosexualitet, homoäktenskap m.m., och har ofta besökt Vita huset under Bush-administrationens tid.
Nu har en manlig prostituerad i Denver, Mike Jones, avslöjat att han har haft ett professionellt förhållande till Haggard under de senaste tre åren. Han säger att han kom med avslöjandet för att han ansåg att Haggards dubbelmoral var motbjudande - predika mot homosexuella samtidigt som han själv hade ett homosexuellt förhållande.
Haggard förnekar (naturligtvis) anklagelserna, men har avhållit sig själv från sin tjänst medan de utreds.
Detta rapporterar bl.a. HS, BBC, Advocate och 365gay.
Hela denna soppa gör mig bedrövad. Jag vet inte vad som har hänt och vem som har rätt, men det är helt klart att någon ljuger. Om Haggard verkligen har gjort sig skyldig till en så tydlig dubbelmoral är det faktiskt motbjudande, såsom Jones säger. Om Jones å sin sida ljuger för att svartmåla Haggard är det bokstavligen ett slag under bältet, och sådana metoder att komma åt en meningsmotståndare fördömer jag kraftigt.
Men jag vet inte vad som är sanningen i detta fall. Det får väl framtiden utvisa.
Uppdatering: Enligt Beliefnet erkänner Haggard vissa av anklagelserna, men inte den om homosex. Se mer om fallet här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant, satt själv och läste om det, och tittade på en intevju med själva prästen.

Ska bli intressant att få reda på hur det ligger till.

Anonym sa...

Det är ett problem det där, när tystnadsplikten förbjuder en att säga vad man vet på samma gång som det svider ordentligt med all dubbelmoral och skenhelighet.

Som tur är kanske så sprider ordet sig ändå ganska snabbt genom dom som inte binds av tystnadsplikt så man kan bara hoppas att alla skulle växa till sig och våga stå för vad och vem de är.

Kalle af sa...

Precis. Läkare och präster har samma problem på den punkten. Det gäller bara att knipa käft...

Anonym sa...

Ja, jisses