Biskopsenkäten

I morgon går biskopsvalets första omgång av stapeln. Diskussionen har på sista tiden mest rört sig kring Henrik Perret och TV-programmet Spotlight som granskade hans affärer (länken torde försvinna 2.9.09). Men mycket annat finns ju att diskutera. Jag är rädd att Spotlight närmast har gett Perret en martyrgloria, som kan synas i valresultatet. Vi får se i morgon.
Här på bloggen har jag haft en enkät om valet. 209 personer har avgivit sin röst, vilket är nytt rekord för mina bloggenkäter; visserligen har jag haft den uppe ända sedan slutet av maj, så tiden har också varit rekordlång. Men resultatet blev som följer:
Björn Vikström 75 röster (35%)
Henrik Perret 50 röster (23%)
Bo-Göran Åstrand 32 röster (15%)
Juanita Fagerholm-Urch 28 röster (13%)
Sixten Ekstrand 24 röster (11%)
Detta är ett rätt klart resultat. Vikström är klar etta och Perret nästan lika klar tvåa, medan de övriga ligger ganska jämnt där på svansen. Vore detta ett valresultat, skulle Vikström och Perret gå vidare till andra omgången om två veckor. Då är min gissning att en del av Ekstrands väljare skulle ställa sig bakom Perret, medan Åstrands och Fagerholm-Urchs väljare skulle stöda Vikström, som alltså skulle vinna valet.
Eftersom Vikström är min kandidat (se bara så klokt han ofta skriver på sin valhemsida!), skulle det resultatet passa mig fint.
Men vi skall inte sälja skinnet förrän Björn är ... jag menar, björnen är skjuten.

Inga kommentarer: