Rubricering om kaplanstjänst

Mina vänner och kolleger på Predikantbloggen Kaj Andersson och Monica Heikel-Nyberg är två av de fyra sökandena till kaplanstjänsten i Matteus församling i östra Helsingfors, meddelade domkapitlet för någon dag sedan. Jag arbetade själv i Matteus i många år innan jag flyttade till Borgå, så jag vet att det är en på många sätt bra och trevlig församling att höra till och arbeta i. Lycka till! Må bästa kandidat vinna!
Borgåbladet rapporterade om saken häromdagen. Förra veckan var Kaj mycket aktiv i att försöka förhindra utvisningen av Maria Kirbasova, och Bbl hade hans bild i sin artikel om henne. Projektet lyckades dessutom; Kaj och många andra fick utvisningen (åtminstone) uppskjuten. Väl jobbat!
Bbls notis om kaplansvalet i Matteus hade ungefär rubriken "Andersson sökte kaplanstjänst", varpå alla fyra sökandena räknades upp. I och för sig är ju detta sant. Det som gör saken intressant är att Kaj Andersson visserligen jobbar i Borgå sedan flera år tillbaka, men bor i Vanda (och den långa arbetsresan torde vara en viktig faktor i att han sökte tjänsten) - men bland de sökande finns också Lars-Olof "Osse" Ahlfors, som inte bara bor i Borgå, utan också har arbetat här, både i församlingen och som sjukhuspräst. Det är visserligen några år sedan han sökte sig bort, men ändå känns det som om redaktionens minne vore en smula kort...

Inga kommentarer: