Uutinen: Etelä-Afrikan arkkipiispa hyväksyy amerikkalaisen homopiispan

Washington Post raportoi 13.5.06 seuraavaa:
Kapkaupungin arkkipiispa Desmond Tutu taisteli aikoinaan voitokkaasti maassaan vallinnutta apartheidiä vastaan. Nyt hänen seuraajansa, arkkipiispa Njongonkulu Ndungane taistelee kirkossaan vallitsevaa homoseksuaalien syrjimistä vastaan. Hän on muun muassa ainoita afrikkalaisia kirkonjohtajia joka on hyväksynyt avoimen homoseksuaalisen amerikkalaisen V. Gene Robinsonin valinnan piispaksi v. 2003.
Ndungane kutsuu homoseksuaalisuutta sielunhoidolliseksi, toisarvoiseksi ongelmaksi, kun pitäisi keskustella maailman elämän ja kuoleman kysymyksistä, esim. köyhyydestä, aidsista ja koulutuksen epätasa-arvosta.
Kuten eräs Ndunganen amerikkalaisista liittolaisista toteaa: “Meillä olisi tärkeämpääkin työtä tehtävänä kuin näiden samojen asioiden jauhaminen.”
Afrikassa homoseksuaalisuus on laitonta 29 maassa, ja Ndunganen näkemykset eivät kaikkia miellytä. Etelä-Afrikan korkein oikeus päätti viime joulukuussa että homoavioliittoja kieltävät lait sotivat perustuslakia vastaan.
18.5.06 iafrica.com kertoi että arkkipiispa Ndungane on jäämässä eläkkeelle v. 2008, jolloin hän on ehtinyt olla 12 vuotta virassaan.

Inga kommentarer: