Helgens predikningar

Jag ska predika på söndag, tredje söndagen efter pingst. Predikans tema är "Blicken fäst vid Jesus", och du hittar den här.
Midsommardagens predikan är det inte jag som håller i år, men för två år sedan höll jag denna predikan.
Glad Johanne!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om någon som tänkt komma till kyrkan på söndag men inte kommer när de läst predikan redan här på förhand. Är det OK att publicera sin predikan på förhand? Jag bara undrar!

Kalle af sa...

God fråga. Har någon synpunkter på saken? Jag lade ut min predikan på bloggen när den var klar, men kanske jag borde ändra mitt arbetssätt på den punkten?

Samtidigt får jag förstås konstatera att en gudstjänst är mycket mer än "bara" en predikan - bön, psalmsång, gemenskap, framför allt nattvard (även om man tyvärr inte firar nattvard varje söndag i alla församlingar, förstås). Även den som känner till innehållet i predikan på förhand, kan väl få ut ett och annat ur gudstjänsten i alla fall?

Anonym sa...

Jag tycker att det är ok att publicera en predikan på förhand. (nog för att jag inte varit i denna situation tidigare). Det är ju så att i många fall förstår man saker och ting bättre när man hör/ser/läser dem en andra gång. Dessutom tror jag att det är få som ändrar sig och inte kommer till kyrkan BARA för att de läst predikan före själva gudstjänsten.