England: Kyrkoherde balanserar på en egg då hans partnerskap välsignas

Rev. Colin Coward (65), präst inom Church of England, planerar att registrera sitt partnerskap med sin nigerianska fästman Bobby Egbele (25) i oktober, berättar PinkNews och the Telegraph. Därefter kommer de att ha en "noggrant formulerad" välsignelseakt i en nattvardsgudstjänst i kyrkan. Detta ser de som naturligt, eftersom de båda är djupt troende kristna.
Den "noggranna formuleringen" handlar om att inte nämna dem som ett homosexuellt par, utan endast välsigna deras "vänskap".
Innan allt detta kan gå av stapeln är det inte bara biskopen som skall ge sitt (ens tysta) medgivande, utan också gränsbevakningen, eftersom (den perfida) utlänningen Egbele kanske kan tänkas försöka få uppehållstillstånd genom att ingå ett skenäktenskap. Åldersskillnaden mellan männen gör också att en del antagligen ser snett på dem. Också i Nigeria är reaktionerna vilda (se t.ex. kommentarerna till inlägget på ThisDay 21.8.10).
Stackrarna har allt emot sig, verkar det.
Men inte nog med detta. Om en präst inom CofE har en partner av samma kön, förväntas han eller hon att leva i celibat, oberoende av om deras partnerskap är registrerat eller inte. "Bugger that," verkar Coward och Egbele tänka. Coward har gått ut med att han inte tänker följa den regeln, och att biskopen kan fråga om saken om han täcks. Vilket han knappast gör; han är ju engelsman. (Minns ni filmen No sex please, we're British från 1973? Den var rolig...)
Men det är klart att Coward riskerar en brant uppförsbacke i sitt arbete efter detta, vilket också MadPriest befarar.
Omnia vincit amor! (Vergilius, Eklog X)

2 kommentarer:

Göran Koch-Swahne sa...

Nej, jag minns inte filmen, men den (eller en scenversion) gick i London när jag var där 1972...


Själv önskar jag herrarna lycka till!

Göran Koch-Swahne sa...

För övrigt tycker jag att det roliga med länken inte var kommentarerna (har hör det förut) utan annonsen för prostituerade Asiatiska "flickor"... USCH!