Dagestan (Ryssland): Pastor dödad

Den 49-årige Artur Suleimanov, pastor i Hosanna Christian Church i Machatjkala, huvudstaden i republiken Dagestan i Ryssland, blev ihjälskjuten på kvällen 15.7.10 när han var på väg från kyrkolokalen. Förövarnas identitet är fortfarande okänd, men veckorna innan dödsskjutningen uppmanades folket i Dagestan genom media att ingripa mot Suleimanov eftersom han var alltför "aktiv" och fick etniska muslimer att konvertera till kristendomen.
Suleimanov grundade församlingen Hosanna Christian Church i Machatjkala år 1994. Det började som en liten bönegrupp, men nu har församlingen 1000 medlemmar och är den största protestantiska kyrkan i norra Kaukasusregionen. Enligt ett brev som Suleimanov skrev till nyhetsbyrån Compass för flera år sedan bestod församlingen till 80 procent av före detta muslimer.
Församlingen grundade i sin tur andra församlingar i Dagestan och ett bibelstudiecenter vid kyrkan i Machatjkala. Sulemanov försåg även kyrkan med medel till att dela ut mat och andra förnödenheter till invånarna i det fattiga landet.
Open Doors 11.8.10

Inga kommentarer: