Uppdatering: Pond, Adkisson, Sucuzhañay

I augusti skrev jag om Janice Langbehn och Lisa Pond från delstaten Washington, USA, som hade levat tillsammans i 18 år och hade tre barn. I februari 2007 skulle hela familjen fara på en kryssning i Florida, då Pond kollapsade och fördes till ett sjukhus i Miami, där hon avled. Denna tragiska händelse blev helt omänsklig genom sjukhusets, staden Miamis och delstaten Floridas vägran att erkänna Langbehn och barnen som Ponds anhöriga, så att de kunde besöka hennes dödsbädd eller få hennes dödsattest för att kunna begrava henne.
I juni 2008 drog Langbehn sjukhuset inför rätta för att uppsåtligt ha gjort henne och familjen emotionell skada. Nu i februari 2009 tog en domstol upp frågan. Sjukhuset hävdade att inget fel hade gjorts, eftersom de bara hade följt sin policy. Den juridiska organisationen Lambda Legal, som representerar Langbehn, är upprörd.
Jag kan förstå det. Men sjukhusets argument öppnar för intressanta följder. Om jag har en policy att inte betala mina räkningar - är jag inte ansvarig för dem då? Borde man pröva detta i domstol, månne? Hmmm...
Avvisade från hustruns och moderns dödsbädd (Kalles kyrkliga kommentarer 18.8.08)
Lesbian fights for hospital visitation rights in Miami court (Miami Herald 6.2.09)
Miami Hospital Tries To Block Lawsuit In Hospital Visitation Case (Box Turtle Bulletin 7.2.09)
I juli 2008 tog Jim D. Adkisson, 58, ett hagelgevär med sig till en liberal kyrka i Knoxville, Tennessee, USA, och dödade två och skadade sju personer. Adkisson var arbetslös och mentalt obalanserad och lyssnade på och läste gärna sådant som högerpredikanter och -politiker påstod om liberalismens skadlighet och sexuella minoriteters avsaknad av existensberättigande. Han lämnade ett manifest i sin bil när han gick in i kyrkan; eftersom han utgick från att han skulle bli skjuten av en polis, var det meningen att manifestet skulle bli hans självmordsbrev.
Adkisson skulle ställas inför rätta i mars, men erkände nyligen sin skuld och dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till frigivning.
Bloggar- och prästkollegan MadPriest konstaterar att de som egentligen är skyldiga till denna vansinneshandling är å ena sidan de predikanter, politiker och andra ledare som förnekar homosexuellas fulla mänsklighet och å den andra de som inte protesterar mot detta. Jag håller med honom, dock utan att förneka Adkissons eget ansvar. Men han är inte den ende ansvarige.
Does this count as 'gay bashing'? (Kalles kyrkliga kommentarer 4.8.08)
Guilty plea in Tennessee gay-friendly church shooting (365 Gay 9.2.09)
Wrong man sentenced in Tennessee church shooting (OCICBW... 10.2.09)
Knoxville Shooter’s Manifesto Made Public (Box Turtle Bulletin 14.2.09)
Våld logisk följd av antigayaktivism (Antigayretorik 17.2.09)
På morgonnatten 7.12.08 attackerades ecuadorianen José Sucuzhañay och hans bror i New York City av tre män som (felaktigt) antog att de var homosexuella. José blev grovt misshandlad och avled några dagar senare på sjukhus, dagen innan hans mor hann dit från Ecuador.
Nu har två av de tre männen, Hakeem Scott och Keith Phoenix, blivit arresterade, medan den tredje attackeraren fortfarande är försvunnen. Scott visar ånger över sitt dåd, medan Phoenix lär ha sagt: "Jaha, jag dödade någon - gör det mig till en ond människa?" Han är förstås ärlig, men...
NYC: Hetero dödad som bög (Kalles kyrkliga kommentarer 16.12.08)
Arrest Made In José Sucuzhañay’s Murder (Box Turtle Bulletin 25.2.09)
Police Close In On 2nd Bias Attack Suspect (wcbstv 26.2.09)
Second Arrest Made In José Sucuzhañay Murder Case (Box Turtle Bulletin 27.2.09)
José Sucuzhañay’s Killer: “So I Killed Someone — That Makes Me A Bad Guy?” (Box Turtle Bulletin 28.2.09)

Inga kommentarer: