Allt gott, "fader" Sven!

Notis nr 8/08 (16.4.08) från domkapitlet i Borgå stift innehåller flera väntade nyheter, som t.ex. att den nye domprosten Mats Lindgård har fått fullmakt för sin tjänst från 1.5.08, och att hans nuvarande kaplanstjänst har lediganslagits att sökas senast 16.5.08. Och det bådar gott för Borgå.
Men notisen innehåller också en överraskande nyhet av mer ovanligt slag: TD, pastor Sven-Olav Back har beviljats begärt avsked från prästämbetet från 16.4.2008.
Back är i bloggsammanhang är mer känd under pseudonymen "F. Sven", där f-et står för "Fader" (inte "farbror", som många tycks tro). Han är en av parhästarna som gjorde livet surt för mig på Kp-bloggen. Att han nu tar sin Mats ur skolan är inte ovälkommet, om än (som sagt) något överraskande. Jag vill poängtera att detta sker på hans eget initiativ (åtminstone officiellt, och andra uppgifter har jag inte); domkapitlet har alltså inte avskedat honom eller så.
Att beslutet kommer medan han själv befinner sig på resa i Rom är en intressant detalj. Är det ett sammanträffande? Undrar om han tänker konvertera och bli präst i någon annan kyrka - för annars kan han ju inte längre kalla sig "F. Sven" ...
Farväl, S.O.B.! Herren vare med dig!

2 kommentarer:

Jeez sa...

*harkel* no pun intended? (Med SOB menar jag, för du vet väl vad det är förkortning för mer än hans namn?!)

Kalle af sa...

No comment.