Medelsvensson-bögar och -flator

Ett av anti-gay-lobbyns främsta argument är att homosexuella är promiskuösa, bestialiska - ja, onda monster som hotar vår civilisation. Det intressanta är att denna bild (naturligtvis) inte stämmer.
Tor Billgren refererar på bloggen Antigayretorik ett inlägg av Jim BurrowayBox Turtle Bulletin, som i sin tur behandlar artikeln Young Gay Rites, publicerad 27.4.08 i NY Times Magazine (... hängde ni med?). Poängen där är (i Billgrens översättning) att unga homosexuella som gifter sig
har många likheter med sina heterosexuella motsvarigheter. De träffas, blir förälskade och börjar fundera på vad det innebär för dem. För många betyder det att ordna upp och ruta in sin tillvaro, vilket kommer som en överraskning för en del – precis som för många heteropar.
Och jag tror att detta är det verkliga hotet som socialkonservativa ser i homoäktenskap: det gör oss mänskliga.
De har skapat en massiv mångmiljondollarindustri för att intala amerikanerna att bögar och lesbiska är onda monster som hotar västs civlisation. Focus on the Family har 1300 anställda. Förställ er det: det är större än många fabriker. Och de använder sina massiva resurser – radio- och TV-sändningar, och tryckta publikationer – till att utmåla oss som en del av en ond agenda som får Amerika på fall. Och fram till nyligen har det varit fritt fram för dem att påstå vad som helst om homosexuella. Tidigare, när få amerikaner hade möjlighet att se exempel från verkligheten som motvikt till deras falska stereotyper, var dessa mycket värdefulla verktyg.
Men vad kunde vara mer konventionellt än att homopar gifter sig och bildar hushåll? Det är ett tydligt bevis på att vi inte är så annorlunda på många viktiga sätt.
En kommentator till Billgrens inlägg kastar fram tanken:
kanske vi borde införa en allmän kom ut-dag och under hela dagen visa hur "svensson-normala" och "svensson-tråkiga" vi egentligen är. Kanske nån sorts temadag för att slå ett slag för och visa fram svensson-bögarna och svensson-flatorna?
Just det, ja...

Inga kommentarer: