Att "bota" homon är kvacksalveri

The American Psychological Association (som inte kan rå för sin förkortning, APA), publicerade i augusti 2009 en grundlig rapport som visar att försök att "bota" homosexuella genom att ändra deras sexuella läggning inte lyckas. Tvärtom leder sådana misslyckade försök till att situationen förvärras. Depression och självmordstendenser nämns som möjliga följder.
Om det finns homosexuella inom konservativa trosinriktningar som vill ha terapi för sin läggning, bör sådan terapi gå ut på att hjälpa klienten att acceptera sin läggning. Sedan kan han eller hon antingen gå in för att leva i celibat, såsom den konservativa tron föreskriver, eller hitta sig ett annat trossamfund som accepterar homosexuella, menar APA.
Men att "bota" eller "hela" homosexuella är inte möjligt, och de försök som görs på det området är närmast kvacksalveri.

Också i vårt land finns det organisationer (t.ex. Aslan) och personer som förespråkar "helande". Detta är ansvarslöst och borde upphöra. Om de verkligen vill hjälpa homosexuella, finns det bättre metoder.

Psychologists repudiate gay-to-straight therapy (AP genom 365 Gay 11.8.09)
Anti-gay group NARTH makes a complete fool of itself (Pam's House Blend 15.8.09)

1 kommentar:

Daniel Iman sa...

löjlig terapi i min åsikt, sånt borde förbjudas. om man e homosexuell så är man det och fritt fram att leva öppet som sådan. vi alla är mäniskor o vi bör acceptera alla oberoende deras tro, åsikt, sexuell läggning osv. :D